Info Actual

Info Actual > Politică > Ce s-a decis cu bugetul pentru sănătate în sedința executivului
Politică

Ce s-a decis cu bugetul pentru sănătate în sedința executivului

Ce s-a decis cu bugetul pentru sănătate de către partidul de guvernare. Sănătatea va primi mai mulţi bani printr-o rectificare bugetară specială ce va fi adoptată astăzi.

Secretarul de stat Nelu Tătaru, propunerea premierului Ludovic Orban pentru portofoliul sănătăţii, participă în aceste momente la şedinţa executivului şi spunea că a fost deja la spitalele din Constanţa, Arad şi Suceava, însă de departe situaţia de la acest ultim spital rămâne una specială şi pentru a limita ceea ce este acolo trebuie luate măsuri cât mai repede. Ludovic Orban l-a asigurat că mâine îi va fi alături la preluarea noului portofoliu.

Totodată, în şedinţa de guvern, va fi adoptată şi o ordonanţă de urgenţă privind suspendarea ratelor la bănci pentru toţi cei care doresc să facă acest demers. Astăzi, ministrul finanţelor, Florin Cîţu, a venit cu un proiect de ordonanţă de urgenţă mult aşteptată de românii care au rate la bănci, de fapt, un proiect discutat deja cu BNR şi reprezentanţii sistemului bancar, prin care persoanele fizice şi juridice, la cerere, vor putea  solicita băncilor amânarea debitelor lunare timp de aproximativ 9 luni.