Actual International

Ce s-a întâmplat în timpul dezbaterii între Liz Truss şi Rishi Sunak, în cursa pentru postul lăsat liber de Boris Johnson. VIDEO

Ce s-a întâmplat în timpul dezbaterii între Liz Truss şi Rishi Sunak, în cursa pentru postul lăsat liber de Boris Johnson. VIDEO

Un eveniment neplăcut a avut loc marţi seara în timpul unei dezbateri în direct între cei doi candidaţi care iau parte la cursa de succesiune a fostului premier Boris Johnson, Liz Truss şi Rishi Sunak. Dezbaterea s-a oprit brusc când s-a auzit o bubuitură puternică în studio, relatează Reuters. Prezentatoarea Talk TV, Kate McCann, a leşinat în direct, însă starea sa de sănătate este bună, potrivit The Guardian.

Ce s-a întâmplat în timpul dezbaterii între Liz Truss şi Rishi Sunak, în cursa pentru postul lăsat liber de Boris Johnson. VIDEO

Dezbaterea, care a fost găzduită de Talk TV şi cotidianul Sun şi transmisă în direct, a fost întreruptă după o bubuitură puternică, iar ministrul de Externe Liz Truss a părut vizibil îngrijorată.

”O, Doamne”, a spus şefa diplomaţiei britanice, Liz Truss.

A existat ”o problemă medicală, nu este o problemă de securitate şi candidaţii sunt bine”, a declarat o purtătoare de cuvânt a News UK, potrivit unui reporter al cotidianului Sun.

Dezbaterea Partidului Conservator între Liz Truss și Rishi Sunak a fost anulată.

”Kate McCann a leşinat în emisie în seara aceasta (n.r. marţi) şi, deşi este bine, sfatul medicilor a fost să nu continuăm dezbaterea. Ne cerem scuze spectatorilor şi ascultătorilor noştri”, menţionează contul de Twitter al Talk TV.

Membrii deputați conservatori au votat săptămâna trecută în a cincea rundă de alegeri pentru numirea viitorului lider al Partidului Conservator. Fostul ministru al Finanțelor, Rishi Sunak, și ministrul de Externe, Liz Truss, vor concura pentru funcția de lider al partidului și, implicit, de premier al țării.

La următoarea rundă de alegeri vor putea participa 160.000 de membri ai Partidului Conservator, iar rezultatele vor fi anunțate pe 5 septembrie. Câștigătorul îi va lua locul lui Boris Johnson, actualul premier al Marii Britanii. Cursa pentru lider al Partidului Conservator a presupus 5 runde de vot și a inclus inițial 8 candidați.

Cine sunt cei doi finaliști pentru funcția de premier

Rishi Sunak rămâne preferatul în cursa pentru fotoliul de lider al Partidului Conservator și, implicit, de premier al Marii Britanii. Publicul îl percepe pe Sunak în mod diferit, unii văzându-l ca pe un copil dintr-o familie de imigranți care a luptat pentru a obține ce-și dorește, în timp ce alții cred că fostul ministru de Finanțe este reflecția scenei politice britanice, ocupată de „aristocrați” și de pătura socială superioară a țării.

Liz Truss este ministrul de Externe al țării din 15 septembrie 2021 și a servit înainte în Ministerul Femeilor și Egalității. Truss a studiat, filozofie, politică și economie la Colegiul Merton, Universitatea din Oxford.

În schimb, momentul ei de popularitate a fost atins atunci când, în poziția de ministru al Comerțului Internațional, a reușit să obțină mai multe acorduri comerciale cu Japonia și Australia, cu doar câteva luni înainte ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană.