Actual Economic

Ce se va întâmpla cu preţul benzinei. Ministrul Energiei, Virgil Popescu anunţă că a scăzut preţul barilului

Ce se va întâmpla cu preţul benzinei. Ministrul Energiei, Virgil Popescu anunţă că a scăzut preţul barilului

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, susţine că, dacă preţul barilului a scăzut, ar trebui să urmeze şi o scădere a preţului la benzină, precizând că aşa ar trebui să procedeze reţelele mari de benzinării care ar trebui să fie corecte cu românii.

Ce se va întâmpla cu preţul benzinei. Ministrul Energiei, Virgil Popescu anunţă că a scăzut preţul barilului

Scade preţul barilului de ce nu să nu scadă şi preţul la benzinării. Un posibil răspuns l-a dat Virgil Popescu.

“E o întrebare foarte legitimă şi ar trebui ca, după această scădere de preţ, să asistăm şi la o scădere a preţului la benzină mă aştept în principal. De ce vă spun la benzină, în principal, pentru că România produce mai multă benzină din petrol decât poate consuma şi suntem exportatori de benzină, preţul barilului a scăzut, ar trebui să urmeze o scădere a preţului la benzină, la motorină ar trebui să urmeze şi acolo o scădere, dar acolo noi şi cumpărăm jumătatea din cantitatea pe care o consumă România, pentru că producţia de motorină este mai mică decât consumul, iar cotaţia motorinei nu a scăzut în procent la fel de mult, dar a scăzut şi acolo”, a declarat ministrul Energiei la Digi 24.

El a mai declarat că în perioada următoare vom asista la o corecţie în jos a preţului la carburant.

“Ordonanţa nu a fost obligatorie, a fost voluntară, cine a vrut să participe în mod voluntar şi-a asumat de la început această scădere de preţ. Eu cred că vom asista în perioada următoare şi la o corecţie în jos a preţului la carburant. Să vedem în zilele următoare, pentru că trebuie să vedem în zilele imediat următoare că se întâmplă ceva în bine cu preţul la benzină şi apoi cu preţul la motorină sau poate în acelaşi timp cu preţul la benzină. Aşa ar fi normal, aşa ar fi corect, aşa ar trebui să procedeze reţelele mari de benzinării care ar trebui să fie corecte cu românii. În momentul când scade costul de achiziţie, să scazi şi preţul, aşa cum atunci când ai justificat, a crescut cotaţia petrolului, a crescut cotaţia motorinei, ai ridicat preţul”, a explicat Virgil Popescu.

De asemenea, Popescu a vorbit și despre prețul pe care îl are motorina,

„La motorină ar trebui să urmeze și acolo o scădere, dar acolo noi și cumpărăm jumătatea din cantitatea pe care o consumă România, pentru că producția de motorină este mai mică decât consumul, iar cotația motorinei nu a scăzut în procent la fel de mult, dar a scăzut și acolo”.

Guvernul României a aprobat pe 30 iunie Ordonanța de Urgență pentru aplicarea reducerii de 50 de bani la prețurile la carburanți. În OUG, este specificat că 25 de bani vor fi suportați de către bugetul de stat și cealaltă jumătate de 25 de bani reprezintă o reducere comercială.