Actual Diverse

Ce spun oamenii în mediul online după ce s-a dat anunțul că făina de greieri a ajuns în România. Ce se poate prepara cu ea

Ce spun oamenii în mediul online după ce s-a dat anunțul că făina de greieri a ajuns în România. Ce se poate prepara cu ea
snacksafely

Nici nu am terminat cu războiul, nu am trecut încă peste amenințările halucinante ale liderilor de la Kremlin și iată că Uniunea Europeană (UE) ne dă voie și ne recomandă chiar să mâncăm greieri și alte vietăți de acest gen. Vestea bună, deși nu este clar încă pentru cine, este că făină de greieri se poate cumpăra acum și în România, asta după ce Comisia Europeană (CE) a dat ok-ul.

Ce spun oamenii în mediul online după ce s-a dat anunțul că făina de greieri a ajuns în România. Ce se poate prepara cu ea și cât costă un kilogram

Făina de greieri se poate cumpăra acum și în România, asta după ce Comisia Europeană a stabilit că se poate folosi în siguranță pentru prepararea pâinii, biscuiților sau a ciocolatei.

De unde o putem cumpăra. Făina de greier se vinde în România cu aproape 100 de lei pentru 100 de grame şi se poate găsi pe site-uri online care comercializează produse bio, conform Antena 3 CNN. Produsul are un conținut ridicat de proteine, astfel că se folosește o cantitate mică. De exemplu, la o franzelă se pune făină rezultată de la 70 de greieri, ceea ce înseamnă cam 3% din ingrediente, mai arată sursa citată.

Greierii provin din ferme, unde procesul de producție este strict controlat. 70 la sută din masa unui greier este dată de proteine și vitamine, ceea ce crește semnificativ valoarea nutrițională a pâinii. Nici gustul nu este influențat deoarece greierii au un gust neutru. În schimb, făina aceasta este mai închisă la culoare.

Știrea ca știrea, dar interesante sunt comentariile oamenilor în online. Am selectat câteva opinii, pe care le redăm în cele ce urmează:

E.R. spune: ”Pentru vânzătorii de țară mioritici…..să mănânce ei greieri și gândaci…”

D.L. completează: ”Mă mir că nu dă lumea năvală, la așa preț avantajos !!!”

C.R. punctează: ”Poftă bună!”

Iar P.V. are o afirmație simpatică: ”ce buni-s astia la ….pescuit ! ……eeeehhhheeeeiii …”

La ora închiderii ediției, oamenii continuă să-și lanseze popriile puncte de vedere pe paginile personale de social media.