Actual Diverse

Cea mai valoroasă corabie descoperită datează de acum 500 de ani, iar în prezent este în studiu o nouă descoperire

Cea mai valoroasă corabie descoperită datează de acum 500 de ani, iar în prezent este în studiu o nouă descoperire
captura video

În urmă cu doar câteva zile, în weekendul de Ziua Recunoștinței,  pe o plajă din Florida, câteva persoane (care mergeau la plajă) au descoperit un obiect misterios îngropat în nisip, care a uluit localnicii și autoritățile locale.

Eroziunea plajei după cele două uragane a fost „fără precedent”

Potrivit unui un purtător de cuvânt al administrației locale, respectivul obiect a început să iasă din nisip după ce uraganele Ian și Nicole au lovit ținutul Volusia anul acesta.

Obiectul pare a fi o structură din lemn și arată ca niște bucăți de lemn care ies din pământ.

FOTO cbnews.com

Potrivit lui Kevin A. Captain, purtător de cuvânt al administrației regionale din Volusia,
un arheolog va ajunge săptămâna aceasta pe plajă pentru a examina structura.

Iar, conform celor precizate de Tammy Malphurs, de la administrația plajelor, eroziunea plajei după cele două uragane (Ian, care a lovit Florida pe 28 septembrie 2022 și uraganul Nicole, care a ajuns în zonă pe 10 noiembrie 2022) a fost „fără precedent”. „Nu am văzut acest tip de eroziune de foarte mult timp”, a adăugat Tammy.

De asemenea, referindu-se la structură, Tammy Malphurs a spus: „Nu suntem siguri ce este”.

Această cea mai nouă descoperire în materie de nave, i-a incitat mult pe localnici, care au început să facă diverse speculații. Astfel, mulți cred că este vorba de un naufragiu de acum câteva sute de ani, în timp alții cred că ar putea fi o parte dintr-un vechi dig sau doc, potrivit cbsnews.com.

Corabia din deșert, veche de 500 de ani, plină cu aur

În trecut, multe nave care traversau anumite zone atlantice, unde masele de aer cald vin în contact cu curenții oceanici reci, formând o ceață densă, din cauza unor astfel de impedimente, nu reușeau să înainteze spre obiectivul lor și se scufundau. Apoi, pe măsura trecerii timpului, navele scufundate erau aduse la mal de către valuri.

În acest mod, coasta Namibiei a fost “ocupată“ de un număr destul de mare de astfel de nave naufragiate, iar la momentul actual, aici funcționează „Skeleton Coast”, un adevărat parc national.

Și trebuie precizat faptul că, odată cu trecerea timpului, navele s-au corodat, dar nu și-au pierdut din frmusețe. Mai mult, aspectul lor a devenit și mai misterios. În acest context, menționăm nava portugheză Bom Jesus, care a dispărut în jurul anului 1533 și care timp de sute de ani, această ”expoziție a trecutului” s-a aflat sub un strat mare de nisip, într-o lagună artificială, în apropiere de cimitirul navelor din Namibia.

FOTO calatorul.net

Nava Bom Jesus (care, în momentul descoperirii arăta aproape la fel cum a fost proiectată inițial) este una specială întrucât pe parcursul celor câteva sute de ani, în calele sale a existat o cantitate incredibilă de monede vechi și alte obiecte de valoare din trecut. Iar, când au fost descoperite comorile, acestea au fost evaluate la peste 13 milioane de dolari…

Cine a găsit imensa comoară

Monedele și obiectele de valoare au fost găsite în mod întâmplător de experții în minerit de diamante, care au drenat rezervorul navei.

La momentul actual, nava Bom Jesus este considerată cea mai veche și mai valoroasă dintre toate cele găsite mai devreme. Prin urmare, toate lucrurile găsite sunt perfect conservate, în ciuda faptului că au trecut mai bine de 500 de ani.