Actual

„Cei care cad în păcatul fumatului sunt îngeri murdari”! Ce declarții face un important părinte

fumat (sursă foto: askgramps.org) fumatului
sursă foto: askgramps.org

Fumatul de țigări este cel mai popular viciu la nivel mondial. Potrivit statisticilor, un număr de peste un miliard de oameni de pe glob fumeză, iar anual, 8 milioane ajung să moară de pe urma problemelor de sănătate provocate de fumat. În acest caz, mereu a fost o controcersă ce părere are Biserica despre această activitate nocivă, cum este ea văzută de către preoți.

Ei bine, în cadrul unei emisiuni televizate, Părintele Vasile Ioana a făcut anumite declarații despre fumat, în principal dorind să răspândească informația cum că această activitatea ajută la calmare și liniștire. Fața Bisericească vine cu situația bunicului său, care a scăpat de pe urma unui stop cardiac tocmai de pe urma faptului că nu fumase.

Fumatul, boala și Biserica

„Când fumezi zici că te liniștești un pic și fumezi o țigară. Dar plămânul tău zice: ‘Alo!’ Când vine stopul cardiac, când inima are nevoie de oxigen și plămânul zice: ‘De ce mă afectezi? Pentru că te voi salva!’ Bunicul meu a avut un stop cardiac și doctorița mi-a spus că a avut noroc că n-a fumat. Plămânul a dat repede oxigen în mașinăria asta perfectă creată de Dumnezeu. Dar dacă ar fi fumat, când trebuia să pompeze aer, n-ar fi avut de unde’”, a declarat părintele Vasile Ioana în cadrul unei emisiuni televizate de la Antena3 CNN.

Mai departe în intervenția sa, Părintele sugerează că nu ar trebui ca păcătosul să fie confundat cu păcatul în sine, asta pentru că și oamenii păcătoși din fire, numiți de el „îngeri murdari”, pot fi aduși, la un moment dat, pe calea cea bună, pot fi curățați prin iubire și credință, după spusele lui Vasile Ioana.

Păcatele cele mari

„Fumatul, băutul, lăcomia, desfrânarea apar pentru că am căzut în simțuri și ne sunt impulsionate simțurile pe tv. Omul superior reușește să aibă autocontrol, el vede o reclamă, dar zice: Nu abuzez! Dumnezeu ne-a creat liberi și tu te poți bucura de un grătar cu un prieten, dar contează ce faci după. Dacă stai la o bere și povestești, e în regulă, dar dacă stai la șase bere și mai stai încă trei ore și te așteaptă acasă copiii nu e în regulă. Hristos ne cheamă la o măsură, să ne bucurăm de ceea ce lumea ne propune fără să ne afectăm pe noi înșine și fără să-i afectăm pe ceilalți. Nu-mi supun viața simțurilor.

Eu pe păcătos îl văd un înger murdar și vreau să-l curăț, dar el tot înger e, nu e demon. Demonul încearcă să te facă să fii ca el. Oamenii sunt minunați, dar au probleme care trebuie rezolvate prin iubire”, a mai spus duhpvnicul, citat de romaniatv.net.