Info Actual

Info Actual > Politică > Cel mai bogat chinez donează 1,8 milioane de măști de față pentru Europa
Politică

Cel mai bogat chinez donează 1,8 milioane de măști de față pentru Europa

Jack Ma, cel mai bogat om din China, vrea să doneze 1,8 milioane măști de față și 100.000 de truse de testare pentru coronavirus țărilor din Europa.

Fondatorul comapniei de e-commerce Alibaba și-a anunțat intenția de a ajuta țările europene rețeaua socială chineză Weibo, citat de LadBible.com.

„Din fericire, deși transportul transfrontalier pentru mărfuri contra-epidemice a fost dificil, am aflat că hub-ul eWTP (The Electronic World Trade Platform) din aeroportul din Liege din Europa funcționează bine. Acesta poate acționa ca o linie de salvare pentru a ne ajuta să ne livrăm ajutorul continuu. către Europa celor care au nevoie”, a spus Ma.

Acesta a mai adăugat că “deși trăim mii de kilometri distanță, vom face cursă contra cronometru în speranța de a oferi ajutor țărilor aflate în nevoie și de a depăși dificultățile împreună.”

Jack Ma intenționează să trimită măștile și kiturile de testare în țările care au fost cel mai grav afectate de coronavirus, între care Italia și Spania.

În luna ianuarie, Ma a donat 100 de milioane de yuani (aproximativ 11 milioane de lire sterline) oamenilor de știință chinezi care lucrează la un vaccin pentru virus.