Actual Diverse

Cel mai emoționant mesaj transmis la moartea Reginei, care te impresionează până la lacrimi

Cel mai emoționant mesaj transmis la moartea Reginei, care te impresionează până la lacrimi

După ce s-a anunțat decesul Reginei Elisabeta a II-a, poate cel mai iubit monarh al ultimilor 100 de ani, mesajele de regrete și condoleanțe au curs din toate părțile, atât din Marea Britanie, cât și de pe tot mapamondul. 70 de ani de domnie au reprezentat pentru poporul britanic o binefacere, după cum au caracterizat-o numeroși jurnaliști, chiar dacă au existat și umbre de-a lungul acestei lungi perioade.

Cel mai emoționant mesaj la despărțirea de Regină, mișcător până la lacrimi, a fost transmis azi de către prințul William, nepotul ei și fiul noului Rege.

„Eu, însă, am pierdut o bunică”

„Joi, lumea a pierdut un lider extraordinar, al cărui angajament faţă de ţară, regate şi Commonwealth a fost absolut. Se vor spune atât de multe în zilele următoare despre semnificaţia domniei sale istorice.

Eu, însă, am pierdut o bunică. Şi, deşi voi plânge pierderea ei, mă simt totodată incredibil de recunoscător.

Am beneficiat de înţelepciunea şi reasigurarea Reginei până în al cincilea deceniu de viaţă. Soţia mea a beneficiat timp de 20 de ani de îndrumarea şi sprijinul ei. Cei trei copii ai mei au avut ocazia să petreacă vacanţe cu ea şi să creeze amintiri care vor dura toată viaţa lor.

A fost alături de mine în cele mai fericite momente ale mele. Şi a fost alături de mine în cele mai triste zile din viaţa mea. Ştiam că această zi va veni, dar va trece ceva timp până când realitatea vieţii fără Grannie va fi cu adevărat reală.

Îi mulţumesc pentru bunătatea pe care a arătat-o familiei mele şi mie. Şi îi mulţumesc în numele generaţiei mele pentru că a oferit un exemplu de devotament şi demnitate în viaţa publică, care era de altă epocă, dar care a fost întotdeauna relevant pentru noi toţi.

Bunica mea spunea că durerea este preţul pe care îl plătim pentru iubire. Toată tristeţea pe care o vom simţi în următoarele săptămâni va fi o mărturie a iubirii pe care am simţit-o pentru extraordinara noastră Regină.

Îi voi onora memoria susţinându-l pe tatăl meu, Regele, în orice mod posibil”.