Actual Lifestyle

Cel mai important anunț al anului 2022 vine de la Bill Gates

Cel mai important anunț al anului 2022 vine de la Bill Gates
evz.ro

Bill Gates, unul dintre miliardarii Planetei, a luat o decizie importantă. Din nou, miliardarul Bill Gates a anunțat că îşi va dona averea, adăugând că în cele din urmă va „dispărea” de pe lista bogaţilor lumii.

Cel mai important anunț al anului 2022 vine de la Bill Gates

Cofondatorul Microsoft Bill Gates a anunţat că va face o donaţie de 20 de miliarde de dolari americani (17 miliarde de lire sterline), la fondul său filantropic.

Bill Gaes, al 4-lea cel mai bogat om din lume, a declarat că are obligaţia” de a-şi returna resursele către societate. Pentru prima dată, miliardarul s-a angajat să îşi doneze averea în anul 2010, dar de atunci suma respectivă, netă, s-a dublat.

Potrivit revistei Forbes, în prezent, averea sa valorează 118 miliarde de dolari, însă această valoare va scădea semnificativ, după ce va dona în luna iulie 2022 Fundaţiei Bill & Melinda Gates, fondul caritabil pe care l-a înfiinţat împreună cu fosta sa soţie, în anul 2000, scrie businessmagazin.ro

Ce a declarat Bill Gates referitor la acest subiect

Pe twitter, Bill Gates a postat un mesaj prin care a transmis că fundaţia îşi va creşte cheltuielile de la 6 miliarde de dolari/ an la 9 miliarde de dolari/ an, până în anul 2026, din cauza recentelor „eşecuri globale” (pandemia, Ucraina şi criza climatică).

În acest context, Bill Gates a declarat:

  • În timp ce privesc spre viitor, intenţionez să donez practic toată averea mea fundaţiei”;
  • „Voi coborî şi, în cele din urmă, voi ieşi de pe lista celor mai bogaţi oameni din lume”;
  • „Am obligaţia de a-mi returna resursele către societate în moduri care au cel mai mare impact pentru reducerea suferinţei şi îmbunătăţirea vieţii. Şi sper că şi alte persoane aflate în poziţii de mare bogăţie şi privilegiu vor face un pas înainte în acest moment”.

Care este scopul Fundației Gates

Fundaţia Bill & Melinda Gates lucrează în ţări pentru:

  • a eradica boli precum malaria
  • a îmbunătăţi educaţia
  • a aborda problema condiţiilor sanitare precare.

Despre Fundația Gates

  • În anul 2020, se credea că este a 2-a cea mai mare fundaţie caritabilă din lume, deţinând active în valoare de 49,8 miliarde de dolari şi este susţinută de alţi binefăcători bogaţi, precum investitorul miliardar Warren Buffett;
  • Unii şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la etica unui efort privat care exercită o influenţă mare, desi aceasta a făcut treabă bună.

În ceea ce privesc donațiile, fundaţia Gates este cel mai mare donator privat pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), fiind pe locul al 2-lea după SUA cu donaţia sa anuală din 2018.

În trecut au existat perioade când Bill Gates a deţinut titlul de cea mai bogată persoană din lume, conform Forbes, respectiv

  • între anii 1995 şi 2010;
  • între anii 2013 şi 2017.