Actual

Cel mai mare festival pentru toboșari. Zeci de muzicieni au cântat la unison

Cel mai mare festival pentru toboșari. Zeci de muzicieni au cântat la unison
sursa foto protv

Muzica ne relaxează și ne oferă o stare bună. De asemenea, este impresionant să vezi zeci de mii de muzicieni cum cântă la unison. Așa s-a desfășurat ziua de ieri a unuia dintre cele mai mari festivaluri din țară. De la cel mai mic, la cel mai mare, muzicienii pasionați și-au arătat talentele.

Muzica a răsunat ieri pe străzile din Iași. Este vorba de festivalul toboșarilor, care a adus mulți muzicieni pe același ritm. Cei prezenți au fost impresionați și au i-au aplaudat pe oamenii talentați.

Sunete de tobe pe străzile din Iași

Muzica are rolul de a ne relaxa și de a ne transmite anumite sentimente. Copleșiți de emoții au fost și spectatorii celui mai mare festival de toboșari din țară. Ieri, tobele au răsunat în tot Parcul Expoziției din Iași. Publicul a aplaudat în timp ce o secvență de 10 melodii a fost interpretată la unison de toți toboșarii.

Cei care și-au arătat talentele în cadrul festivalului au avut vârste diverse. Acest eveniment îi include și pe cei mici, la început de drum, dar și pe cei cu experiență. Muzica merge pe același ritm indiferent de vârstă.

Toboșariada

Evenimentul Toboșariada, cel mai mare de acest gen din țară, se află deja la al doilea an de existență. Peste 80 de toboșari de toate vârstele au cântat la Iași înarmați doar cu bețe și cu multă pasiune. Acest lucru s-a văzut și a fost transmis publicului larg. Acest festival îi aduce pe cei mai talentați și dornici muzicieni în același loc. Smaranda a participat deja de două ori la Toboșariada. Tânăra a explicat că tobele reprezintă o simplă pasiune pentru ea.

„Eu bat de 3-4 ani şi îmi place foarte mult, e pasiunea mea. Sunt la a doua toboşariadă. Când simt că sunt nervoasă, bat la tobe şi mă descarc. Îmi doresc să-mi fac o trupă de fete. Sunt într-o trupă, dar vreau să fac o trupă de fete. ” a explicat tânăra.

Emoții copleșitoare

Întregul eveniment s-a bazat pe ținerea la unison a aceluiași ritm. Dar, emoțiile au fost copleșitoare, mai ales pentru cei mici. Aceștia s-au abținut cu greu să nu atingă tobele înainte începerii festivalului. „Când a fost ziua mea de 7 ani, bunicul m-a aşteptat cu nişte tobe, un set de tobe. Şi i-am zis vai, ce tare! Din prima zi mi s-au părut tare jmechere şi din prima zi am început să cânt la ele” a spus un participant.

„Nici nu-i greu dacă ştii ritmul, adică eu n-am emoţii, n-am nimic. Ştiu bine, am repetat de multe ori, easy” a explicat un băiat.

10 melodii cântate la unison

În cadrul acestui festival al toboșarilor, au fost cântate la unison 10 piese. Tinerii talentați erau susținuți de pe margine de familie și prieteni. Aceștia au intrat în jocul lor și au ținut ritmul din palme. Cei din public au semnalat că au mari emoții, pe care încearcă să le țină în frâu.

„Suntem la a doua ediţie, sperăm să ajungem spre 70 de toboşari live care vor cânta simultan. Sperăm să trezim interesul tinerilor pentru acest instrument.” a spus Petran Paveliuc, organizatorul evenimentului, conform Observator .