Diverse

Cel mai mare palat din lume aparține celui ce a lansat controversatele legi de pedepsire a homosexualității prin moarte cu pietre

Cel mai mare palat din lume aparține celui ce a lansat controversatele legi de pedepsire a homosexualității prin moarte cu pietre
descopera.ro

Considerat „cel mai bogat om din lume” de către revista Forbes în 1997, cu o avere de peste 40 miliarde dolari, acest om este cunoscut pentru pasiunea sa atipică pentru mașini, prototipuri de lux sau chiar de Formula 1.

Este vorba despre fiul cel mare al sultanului Omar Ali Saifuddien al III-lea, respectiv despre Hassan al Bolkiah Mu’izzaddin Waddaulah, al 29-lea Sultan al Bruneiului și prim ministru al Brunei Darussalam.

Cel mai recent, Hassanal Bolkiah, sultanul din Brunei, a apărut în presă ca urmare a lansării controversatelor legi de pedepsire a homosexualităţii prin moarte cu pietre, pentru a alinia ţara cu legea Sharia, o interpretare strictă a islamului. După ce a fost condamnat de celebrităţi şi guverne vestice, sultanul a promis că pedeapsa nu va fi pusă în aplicare, însă acesta va păstra legea dată.

Viața de lux a sultanului Bolkiah

Sultanul, în vârstă de 72 de ani, era cunoscut pentru un stil de viaţă cât se poate de vestic şi plin de lux, înainte de deveni un promotor al celei mai radicale forme a islamului.

Cândva, Hassanal Bolkiah era cel mai bogat om de pe planetă, cu o avere de 40 de miliarde de dolari, iar presa internaţională scria despre:

  • cursele cu Ferrari-urile lui la miezul nopţii prin capitala Bruneiului,
  • faptul că a cumpărat un palat cu 1.788 de camere,
  • faptul că plătește 20.000 de dolari pe tunsoarea sa.

Bolkiah, unul din cei zece copii ai sultanului Omar Ali Saifuddien III

Sultanul din statul Brunei s-a născut pe 15 iulie 1946, fiind fiul sultanului Omar Ali Saifuddien III, care a avut zece copii (şase fiice şi patru fii), cu mai multe soţii, dar l-a ales pe Bolkiah pentru a-l succede la tron.

Bolkiah a studiat la şcoala gimnazială The Victoria Institution, în Malaezia. După ce şi-a încheiat studiile, la doar 19 ani, Bolkiah s-a căsătorit cu vara sa, Pengiran Anak Saleha, într-o căsătorie planificată de familie. Cuplul are doi fii şi patru fiice. De asemenea, Bolkiah mai are alţi patru copii cu alte două soţii.

Bolkiah, sultan din 1967

Hassanal Bolkiah, în 1961 era numit prinț moștenitor, iar în 1967 a devenit sultan, după ce tatăl său a abdicat în urma presiunilor britanice. La momentul respectiv, Bolkiah se afla în Anglia şi a preluat rolul de conducere la întoarcerea sa, în august 1968.

Bolkiah, în pofida rolului şi familiei sale, a devenit celebru în lume pentru modul în care îşi cheltuie averea de miliarde de dolari.

Sultanul, împreună cu fratele său, Prinţul Jefri, a cheltuit enorm în cazinourile londoneze şi a cumpărat maşini de lux, iahturi şi hoteluri.

Averea sultanului din Brunei, Hassanal Bolkiah

Despre Bolkiah se știe că:

  • are propria grădină zoologică, în care se află 30 de tigri bengalezi,
  • are un palat în valoare de 600 de milioane de dolari, care include un garaj cu 800 de maşini. Palatul a fost numit „cel mai mare palat rezidenţial” de Guiness World Records

  • iubește arta şi în această direcție a plătit 70 de milioane de dolari pentru un tablou în ulei, respectiv pentru “Fete tinere la pian”, de pictorul francez Pierre-Auguste Renoir,
  • a fost considerat „cel mai bogat om din lume” de către revista Forbes în 1997, cu o avere de peste 40 miliarde dolari

Ce se cunoaște despre Prințul Jefri, fratele lui Bolkiah

În perioada dintre anii 1980 şi 1990, Prinţul Jefri, avea un harem de 40 de femei.

Iar în anul 1998, fosta Miss a Statelor Unite, Shannong Marketic, a încercat să îi dea în judecată pe Bolkiah şi pe Prinţul Jefri, afirmând că a fost forţată să petreacă o lună în harem în condiţii inumane. Ambii frați au negat acuzațiile, Bolkiah susținând că nu a întâlnit-o niciodată pe Marketic, potrivit cnn.com. Ulterior, cazul a fost abandonat când instanțele „au acordat fraților imunitate împotriva acțiunilor în justiție, datorită statutului lor comun de șef de stat străin”.

Bolkiah și Jefri făceau curse la miezul nopții prin capitala Bruneiului

Probabil, sultanul este cel mai cunoscut pentru pasiunea lui pentru maşini de lux: are 500 de Rolls-Royce şi deţine, împreună cu Prinţul Jefri, peste 5.000 de maşini. Iar când erau mai tineri, cei doi frați făceau curse, în mijlocul nopţii, cu super-maşinile lor prin capitala Bruneiului, potrivit businessmagazin.ro.