Diverse

Cele mai bune activități de făcut după o masă delicioasă de Crăciun

Cele mai bune activități de făcut după o masă delicioasă de Crăciun
gameology.ro

Crăciunul este cea mai minunată perioadă a anului.  Crăciunul este un moment pentru bucurie, emoție și festivitate… dar este și o perioadă în care avem tendința de a exagera din anumite puncte de vedere.

Ar fi bine să ne gândim puțin la meniul pregătit pentru masa de Crăciun, căci potrivit unor studii:

  • friptura delicioasă poate conține 2.128 de calorii
  • acele băuturi de după masa de Crăciun cântăresc 1.327 de calorii,
  • acele delicii gustoase „doar pentru că este Crăciun” pot adăuga încă 1.290 de calorii

… și astea toate numai într-o singură zi!

După un calcul rapid, vom constata că în timpul mesei de Crăciun, putem ajunge să consumăm în jur de 5.000 de calorii și, deși nu este nimic rău să ne răsfățăm puțin doar de această dată, sunt șanse, după toată acea lăcomie, să ne simțim puțin balonați.

Dar, pentru a ne asigura că întregul nostru an de alimentație sănătoasă nu se irosește în ultimul moment, există câteva trucuri la care putem apela.

Cele mai bune activități de făcut după o masă delicioasă de sărbători

Jocuri de familie. Pentru majoritatea dintre noi, Crăciunul înseamnă timpul petrecut în familie, alături de cei mai apropiați și dragi. De aceea, are sens doar ca acele activități de după masă să fie și ele centrate tot pe familie sau prieteni.

FOTO verv.com

Astfel, pentru a ne întinde membrele, a ne mișca și a râde, un joc de Twister este binevenit, putând descoperi cine a respectat rutina de exerciții în acest an și cine nu. O altă variantă, pentru zilele de sărbătoare, este un joc de șarade, pe echipe sau jenga și exemplele pot continua…

FOTO money.ro

O plimbare rapidă afară, în aer liber, bucurându-ne de magia sărbătorii este o altă recomandare pentru revenirea de după masa de Crăciun.

FOTO retetesivedete.ro

Să nu uităm de săniuță. Dacă avem norocul să ne aflăm într-o zonă cu zăpadă, atunci săniușul este activitatea perfectă pentru a face un pic de mișcare și a ne distra în timp ce alunecăm pe pârtie.

FOTO fitsport.ro

Yoga și recunoștință. Chiar dacă ne place să stăm  lângă foc, acesta nu este un motiv pentru a nu ne mișca puțin făcând yoga. Ne vom simți mult mai bine după aceea, potrivit verv.com.

FOTO csid.ro

Iar, la final, după ce am ales să facem măcar o activitate din cele descrise anterior, nu trebuie să uităm să continuăm sărbătorile de iarnă cu optimism, mulțumire, liniște și bucurie.