Actual Diverse

Tragi-comedie. Un lider rus visează la o plimbare cu tancul prin București și o descrie în versuri. Video

Tragi-comedie. Un lider rus visează la o plimbare cu tancul prin București și o descrie în versuri. Video
Infoactual

Un lider rus scrie versuri care mai mult ca sigur sunt pe placul liderului de la Kremlin. El visează la o plimbare cu tancul prin București iar planeta o vede ca pe o provincie uriașă desigur că rusească. Este un vis pentru el, un coșmar pentru noi.

Tragi-comedie. Un lider rus visează la o plimbare cu tancul prin București și o descrie în versuri. Video

Kirill Stremousov este adjunctul interimar al șefului administrației de ocupație rusă din regiunea Herson. Într-o filmare video care este intens mediatizată pe toate rețelele de socializare, Kirill în persoană spune o poezie ale cărui versuri sunt de o profundă încărcătură emoțională, mai ales în aceste zile tulburi ale umanității. Despre el se știe că a primit pe data de 28 septembrie pașaportul rusesc din partea liderului rus al provinciei Crimeea.

Culmea, el este chiar autorul, iar în text, pătimașul patriot rus vorbește despre faptul că referendumuri populare privind unificarea cu Rusia vor avea loc în curând pe toată planeta.

„Văd munți și văi/Văd râuri și câmpii/E Rusia peste tot, e patria mea mamă/Văd Praga și Varșovia, Budapesta și București/E pământ rusesc peste tot/Multe locuri favorite/Văd pagodele din Sri Lanka, Coreea și China.” După cum bine se poate vedea, omul a trasat o linie foarte subțire între Europa și statele de care într-un fel Rusia este dependentă astăzi, în dorința asiduă de a instaura noua ordine mondială.

Oriunde îmi conduc tancul e pământul meu natal/Văd fluviul Amazon și crocodili/Este pământ rusesc, este patria mea mamă/Văd fluviul Nil care spală țărmul rusesc/Rusia mea – sunt mândru de tine/Văd Washingtonul în vale, Dalas și Texasul/Ce plăcut e să ne bem kvasul pe tărâm rusesc/Soarele răsare peste Sidney/Văd un ornitorinc în heleșteu/Din difuzoare se aude imnul Rusiei/Îmi încep ziua cu imnul Rusiei/Băștinașii din America fumează o pipă și o împart cu mine/Toată lumea iubește rușii”.

Cam așa arată traducerea versurilor declamate solemn de pro-rusul din Herson, potrivit media. Pe fundal apar imagini din locurile unde autorul Stremousov se imaginează călătorind cu tancul, iar fondul sonor fiind asigurat cu un cântec patriotic sovietic.