Info Actual

Info Actual > Politică > Cercetătorii israelieni au obținut un antibiotic care poate trata Covid-19
Politică

Cercetătorii israelieni au obținut un antibiotic care poate trata Covid-19

Cercetătorii israelieni au obținut un antibiotic care poate trata Covid-19. Cercetătorii israelieni au obținut un antibiotic care ar putea avea un impact semnificativ asupra ratei morbidității pentru pandemii precum cea de COVID-19.

Dacă va fi aprobat medicamentul îmbunătățește fundamental arsenalul de antibiotice disponibile pentru tratarea infecțiilor rezistente, inclusiv cele asociate cu noul coronavirus.

Cercetătorii de la Universitatea Ebraică din Ierusalim au dezvoltat un tratament ca parte a unui studiu de ultimă generație realizat cu colegii lor germanii de la Centrul Helmholtz pentru Cercetarea Infecțiilor.

Cercetătorii au obținut un antibiotic care ar putea avea un impact semnificativ asupra ratei morbidității pentru pandemii precum COVID-19. Mupirocin este un antibiotic reformulat, care combate bacteriile rezistente la medicamente. Aproape 50% din decesele de COVID-19 au fost legate de infecții bacteriene secundare.

Potrivit statisticilor europene 700.000 de oameni mor în fiecare an din cauza infecțiilor rezistente și dacă nu se realizează nicio îmbunătățire acest număr va ajunge la 10 milioane până în 2050. Pentru pacienții cu sistem imunitar scăzut, cum ar fi cei care au COVID-19, pericolul este acut