International

Chemarea la arme! Serviciu militar obligatoriu pentru bărbați și femei

Armata germana serviciu militar obligatoriu
sursa foto:arhiva companiei

Începând cu luna aprilie, armata care deține controlul în Myanmar are intenția de a institui serviciul militar obligatoriu pentru tineri. Măsura este parte a eforturilor de consolidare a forțelor sale. În plus, planul include implicarea personalului de securitate aflat la pensie în slujba țării. Această mișcare survine în contextul unei intense lupte împotriva unei insurecții antijunte.

Myanmar, aflată în sud-estul Asiei, se confruntă cu un climat de agitație încă de la preluarea puterii de către armată printr-o lovitură de stat în 2021. Anunțul juntei militare privind implementarea serviciului militar obligatoriu vizează bărbații cu vârste între 18 și 35 de ani. Precum și femeile cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani, conform  Reuters.

„Lucrăm pentru a pune în aplicare recrutarea după sărbătoarea de Anul Nou din aprilie”, a declarat purtătorul de cuvânt al juntei, Zaw Min Tun. Acesta se refera la cea mai importantă sărbătoare din Myanmar, cunoscută sub numele de Thingyan. El a precizat că vor fi efectuate controale medicale și că fiecare recrutare va fi de aproximativ 5.000 de persoane.