Actual

Cifre năucitoare! Bilanțul global al pandemiei de coronavirus

Cifre năucitoare! Bilanțul global al pandemiei de coronavirus

Bilanțul global al pandemiei de coronavirus a depășit 23,3 milioane de infectări și 807.000 de decese. Un sfert din cazuri s-au înregistrat în Statele Unite, în timp ce Brazilia – a doua cea mai afectată țară din lume – a depășit pragul de 3,6 milioane de infectării.

Peste 5,7 milioane de americani au fost infectați cu noul coronavirus, ceea ce reprezintă puțin peste un sfert din cazurile înregistrate oficial în întreaga lume.

Şi, în ceea ce privește numărul de persoane care și-au pierdut viața din cauza COVID-19, aproape 177.000, Statele Unite sunt de departe țara cea mai afectată de pandemie. Autoritățile americane au autorizat în regim de urgență utilizarea tratamentului cu plasmă provenită de la convalescenți, cu speranța că vor mai reduce din impactul epidemiei.

Situația este gravă și în America Latină, unde doar în Brazilia s-au înregistrat peste 3,6 milioane de infectării.
Pragul a fost depășit în ultimele ore şi au aflat pe 115.000 decese.

În Asia, India are peste trei milioane de infectări şi 56.000 de decese, iar situația se agravează și în alte zone. Coreea de Sud, de pildă, care în primele luni ale pandemiei a fost considerată un model pentru modul în care a gestionat-o, a introdus noi restricții după apariția mai multor focare.

A patra cea mai afectată țară ca număr de cazuri este Rusia, unde mai mult de 950.000 de persoane s-au infectat cu coronavirusul, iar 16.000 dintre acestea și-au pierdut viața, potrivit datelor Universității de Medicină „Johns Hopkins”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *