Actual Economic

Cinci sfaturi de economisire venite de la Banca Spaniei, pentru un an prosper din punct de vedere economic

Cinci sfaturi de economisire venite de la Banca Spaniei, pentru un an prosper din punct de vedere economic

În condițiile în care lumea se află într-o situație economică dificilă, multe persoane sunt preocupate de gestionarea banilor în 2023. Și economiștii de la Banca Spaniei vin cu câteva sfaturi utile în acest sens.

Cinci sfaturi de economisire de la Banca Spaniei, pentru un an prosper din punct de vedere economic

Banca Spaniei a publicat luni, 9 ianuarie 2023, o listă utilă de cinci sfaturi pentru a-i ajuta pe oameni să își controleze situația financiară în acest an.

Păstrați o pernă de siguranță
În primul rând, banca recomandă să păstrați o mică rezervă de economii în cazul în care apar probleme financiare.

Aveți grijă la bănuți
În al doilea rând, reduceți cheltuielile mici sau căutați alternative mai ieftine, deoarece acestea pot însuma câteva sute de euro, într-un an întreg.

Cheltuieli pentru pensionare
Pensionarea este mai costisitoare decât cred mulți dintre noi, angajați-vă să economisiți suficient pentru a menține un nivel de trai ridicat la pensie.

Conștiința financiară
Începeți anul 2023 cu o analiză a situației dvs. financiare actuale. Cunoașteți-vă sursa de venit, planurile de angajare, țineți evidența datoriilor și planificați cheltuielile.

Cheltuieli responsabile
Ultimul sfat al băncii este să cheltuiți în mod responsabil. Acest lucru nu înseamnă să renunțați la toate plăcerile, ci doar să aveți mai multă grijă. Comparați prețurile din diferite magazine sau așteptați reducerile, înainte de a cheltui banii.

Și sfaturile de pe social media ajută uneori

Unii români au cerut chiar și sfaturi pe grupurile de pe rețelele sociale. S-au schimbat opinii și păreri. Cei mai mulți dintre utilizatori au recomandat să se folosească o listă atunci când se merge la cumpărături, pentru a cumpăra doar strictul necesar și fără a risipi astfel mâncarea.

Alți utilizatori au spus că aleg magazinele în funcție de ofertele și reducerile pe care le au și evită să gătească prea multe feluri de mâncare deodată, deoarece el nu sunt la fel de gustoase după câteva zile și cu siguranță, dacă este multă mâncare, va ajunge la gunoi, potrivit media.