Diverse

Cine este directoarea Secret Service numită de Joe Biden și de ce este ea deosebit de controvesată în Statele Unite

Cine este directoarea Secret Service numită de Joe Biden și de ce este ea deosebit de controvesată în Statele Unite

Este vremea femeilor în funcții de conducere, au referințe bune sau faptul că ele sunt dedicate muncii lor, le propulsează pe acestea pe cele mai înalte podiumuri ale lumii. Există o explicație și în spatele numirii unei femei în această funcție cheie de conducere a statului american.

Cine este a doua femeie director a Secret Service numită de Joe Biden și de ce este ea deosebit de controvesată în Statele Unite

Biden o numește pe Kim Cheatle la conducerea Serviciului Secret. Cheatle, care l-a protejat pe Biden în calitate de vicepreședinte, va fi a doua femeie care va conduce agenția, deși ea a trecut recent printr-o serie de scandaluri, scrie New York Times.

Doamna Cheatle va fi doar a doua femeie care va conduce Secret Service în cei 157 de ani de existență a acestuia. Ea îl înlocuiește pe James M. Murray, care și-a anunțat retragerea după trei ani în funcția de conducere a agenției.

Când Kim a făcut parte din echipa mea de securitate când eram vicepreședinte, am ajuns să avem încredere în judecata și sfaturile ei,” a spus președintele în exercițiu, Biden, într-o declarație. „Este o profesionistă distinsă în domeniul aplicării legii, cu abilități excepționale de conducere.”

Secret Service a fost zguduit de o serie de scandaluri, inclusiv mesaje text lipsă către și de la agenți în jurul datei atacului din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliu și acuzații ale democraților potrivit cărora oficiali din cadrul Departamentului pentru Securitate Internă, care supraveghează agenția, nu au fost cooperanți cu comisia Camerei care investighează atacul.

Kim Cheatle este un funcționar veteran al Secret Service. Cheatle a lucrat în Secret Service timp de 27 de ani și a fost prima femeie numită director adjunct al operațiunilor de protecție, divizia care asigură protecția președintelui și a altor demnitari.

Cheatle făcuse parte din echipa de protecție a lui Biden când acesta era vicepreședinte. În acea perioadă, Biden „a ajuns să aibă încredere” în judecata și sfaturile ei, a spus el într-o declarație.

Kim Cheatle, alături de colegii ei. Facebook, pagina oficială

Ea a fost numită miercuri în funcția de director al agenției.

Totodată, aceasta se confruntă cu o controversă legată de mesajele text dispărute în momentul în care mii de susținători ai președintelui de atunci, Donald Trump, au luat cu asalt Capitoliul Statelor Unite.

Secret Service s-a confruntat cu tot mai multe critici după ce a recunoscut că au fost șterse mesaje text din jurul datei atacului din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului.

Secret Service a șters sms-uri din perioada de două zile de la atacul de la 6 ianuarie, afirmă un organism de supraveghere.

Agenția a declarat că mesajele au fost șterse atunci când telefoanele sale au fost migrate către un nou sistem în săptămânile de după atacul din 2021.

Despre ea se presupune că ar fi prietenă cu Jill Biden. Chiar și președintele Biden a precizat că ea și prima doamnă Jill Biden „cunosc în mod direct angajamentul lui Kim față de slujba sa și față de oamenii și misiunea Secret Service.”

Ce se știe despre ”secret women”

Cheatle, care a părăsit Secret Service în 2021 pentru un post de director de securitate la PepsiCo, preia frâiele în condițiile în care mai multe comisii ale Congresului și organismul de supraveghere internă al Departamentului pentru Securitate Internă investighează mesajele text lipsă, despre care Secret Service a declarat că au fost „curățate” în timpul unei tranziții tehnologice.

Noul rol asumat

Cheatle îl înlocuiește pe James Murray, care își anunțase retragerea pentru a ocupa un post la Snap, compania de social media cunoscută mai ales pentru aplicația sa, Snapchat. El a anunțat luna trecută că își va amâna retragerea pe fondul investigațiilor, în timp ce Biden va căuta un nou director, potrivit media. Și iată că l-a găsit.

Foto: New York Times/ U.S. Army