Actual

Cine este gimnasta Sabina Voinea? Românca de 15 ani a adus două medalii de aur

sabrina voinea sursa foto eurosport
sursa foto eurosport

Fiica marei gimnaste românce Camelia Voinea, Sabrina, a intrat în istoria țării noastre la frageda vârstă de 15 ani, după ce a câștigat două medalii de aur la Cupa Mondială de gimnastică din Qatar. Aceasta a luat prima medalie la bârnă și la sol, cu o notă de 13.600, Sabrina Voinea fiind și cea mai tânără gimnastă a competiției din Doha, Qatar.

Sabrina Voinea a participat anul acesta pentru prima dată la un concurs de senioare, însă nu s-a lăsat intimidată de faptul că era cea mai tânără gimnastă din competiție. Sabrina a reușit să ia nota 13.766 (dificultate – 6, execuție 7.776) la bârnă, câștigând astfel medialia de aur după ce și-a întrecut competitoarele. De asemenea, românca a reușit să iasă pe locul 5 și în finala de la sărituri de vineri, 3 martie.

Pe locul doi la finala de la proba la bârnă s-a aflat gimnasta ucraineancă Anna Lashchevska, care a luat argintul cu nota 13.333, iar pe locul trei s-a aflat Emma Leonie Malewski din Germania, nota 13.233, câștigând medalia de bronz.

Camelia Voinea, mândră de fiica sa

Mama Sabrinei, fostă gimnastă olimpică și antrenoare a fiicei sale, a dezvăluit că sportiva s-a motivat înaintea celor două finale, la sol și bârnă, după ce aceasta nu a reușit să iasă pe primul loc la proba de sărituri, unde s-a plasat pe locul 5. „A fost foarte sigură pe ea în ambele finale“, a afirmat Camelia Voinea, declarând că fiica s-a era convinsă că va reuși să ia podiumul la celelalte probe.

„De când am plecat de la hotel am simțit-o foarte hotarâtă. Mi-a spus pe drum că simte că va lua două medalii de aur și că vrea să răzbune ratarea de la sărituri. A fost foarte sigură pe ea în ambele finale. A intrat cu zâmbetul pe buze, iar publicul a plăcut-o foarte mult la sol.

Am rămas uimită să văd cum după ce s-au anunțat toate notele din finala de la bârnă arbitrele au venit la ea și au luat-o în brațe, au felicitat-o. Arbitrele o plac foarte mult. Este o gimnastă caldă, naturală, care știe să-și câștige publicul. La finalul exercițiului de la sol s-a îndreptat spre sală arătându-le tuturor semnul de inimioară”, a transmis mama Sabrinei.

„O să vin cu aurul olimpic acasă”

Tânăra gimnastă a oferit și ea detalii despre reușitele sale, o evoluție extrem de importantă în cariera sa de sportivă, care, speră aceasta, în viitorul apropiat va duce la obținerea aurului olimpic pentru România. Acesta este obiectivul stabilit de aceasta, după ce a adus acasă două medalii de aur la Mondialele de Gimnastică.

Sabrina a menționat-o și pe Nadia Comăneci în declarațiile sale, mulțumindu-i legendei gimnasticei românești pentru drumurile pe care le-a deschis sportivilor viitorului. „Sunt foarte încrezătoare și îmi doresc foarte mult să adun puncte și să mă calific la Olimpiada din 2024 de la Paris. Îi mulțumesc foarte mult Nadiei Comăneci și Doamne ajută la cât mai multe medalii. Vă promit că anul acesta o să fiu campioană mondială și europeană. Le mulțumesc tuturor care îmi sunt alături”, spune aceasta.

„Medaliile acestea sunt foarte importante pentru mine, sunt la fel de importante ca medalia de la sărituri de la Campionatul European. O să mă adun, o să trag de mine la antrenamente, o să fac cât mai multe repetări corecte și o să vin cu aurul olimpic acasă. Doamne ajută! Vă mulțumesc! Seară frumoasă”, a transmis Sabrina Voinea.

Nadia Comăneci o susține pe Sabrina Voinea

„Mă bucur din suflet pentru Sabrina. Este prima ei competiție internațională la senioare. Aceste două medalii înseamnă enorm pentru ea. Are un potențial foarte mare”, a declarat sportiva Nadia Comăneci, despre Sabrina Voinea, conform Gazeta de Sud.