Actual

Cine sunt senatorii care nu doresc anchetă legată de transferul pacienților de la Spitalul Foișor

Cine sunt senatorii care nu doresc anchetă legată de transferul pacienților de la Spitalul Foișor

Senatorii USR PLUS nu doresc constituirea unei comisii parlamentare de anchetă legată de transferul pacienților de la Spitalul Foișor. Radu Mihail, liderul senatorilor USR PLUS, spune că dacă legea a fost încălcată, organele de anchetă au datoria de a stabili vinovații.

Mihail: Dacă au fost încălcate legi, este datoria Parchetului să verifice dacă legea a fost încălcate

„Noi suntem puterea legislativă. Nu facem toate din puterea judecătorească și nu ne putem substitui organul de cercetare penală, nu putem face o anchetă paralelă. Dacă au fost încălcate legi, este datoria Parchetului să verifice dacă legea a fost încălcate și de cine. Şi USR PLUS vrea întâi ca justiția să își urmeze cursul. USR PLUS se pronunță pentru depolitizarea funcțiilor din sănătate, ceea ce pare să deranjeze”, a declarat Radu Mihail.

În schimb, PSD cred că este necesară o astfel de comisie, pentru că viața pacienților a fost pusă în pericol de autorități, spune senatorul PSD, Radu Oprea.

„Credem că o comisie de anchetă este necesară pentru lămurirea cum o astfel de decizie a putut să fie urmată de o evacuare în plină noapte a pacienților care suferiseră o traumă. Era vorba despre oameni care suferiseră intervenții chirurgicale dificile de curând. Cei care au decis și au făcut ca aceste lucruri să fie posibile trebuie să răspundă. Deci credem că această comisie de anchetă trebuie să se desfășoare în cadrul Senatului României”, a adăugat Radu Oprea.

Inițiativa constituirii unei comisii parlamentare de anchetă pe cazul Foișor aparține senatorilor AUR, iar un vot se va da săptămâna viitoare, potrivit RRA.