Actual Social

Ciprian Ciucu, atac la adresa lui Nicușor Dan și ASPA. ”Fac anchetă la Poliția Locală. Nu mă spăl pe mâini. Am cunoscut-o pe Ana”

ciucu

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu a avut în această dimineață prima reacţie în cazul femeii ucise de câini la Lacul Morii, afirmând că a cunoscut-o pe Ana chiar în acea zonă. El a lansat un atac la adresa Primarului General Nicuşor Dan, subliniind că a aşteptat să vadă poziţia acestuia şi critică ASPA, despre care susţine că are o politică ”total greşită” şi că ”în loc sa adune câinii de pe străzi, face campanii de „conştientizare”.

Ciprian Ciucu, atac la adresa lui Nicușor Dan și ASPA. ”Fac anchetă la Poliția Locală. ”Nu mă spăl pe mâini. Am cunoscut-o pe Ana”

Ciprian Ciucu anunţă că a fost declanşată deja o anchetă internă la Poliţia Locală Sector 6 și a lansat un atac la adresa Primarului General Nicuşor Dan, subliniind că a aşteptat să vadă poziţia acestuia şi critică ASPA, despre care susţine că are o politică ”total greşită” şi că ”în loc sa adune câinii de pe străzi, face campanii de „conştientizare”.

„Nu mă spăl pe mâini! Nu m-am spălat niciodată pe mâini, cu atât mai puțin acum, cu moartea tragică, în condiții înfiorătoare, a Anei Oroș Daraban. Am cunoscut-o pe Ana chiar pe Lacul Morii, spre insulă. Ieșise la alergat. A participat și la acțiunea de curățenie, am igenizat împreună zona. Am discutat despre proiectele viitoare, până unde și cum vom face cu viitorul parc. Vestea cumplită m-a dat peste cap, efectiv… nu am cuvinte.

Noi am demarat deja propria anchetă internă la Poliţia Locală! Nu fuge nimeni de răspundere! Eu nu fug de răspundere, niciodată nu voi fugi de răspundere!!

Nu am ieșit public până acum deoarece am așteptat să văd poziția Primarului General, cel care decide politicile ASPA, aloca bugete și care este singurul care are instrumentele instituționale să rezolve problema câinilor. Recunosc, aveam această așteptare”, scrie Ciucu.

Acuzații grave și niciun vinovat la 24 de ore de la tragedia de la Lacul Morii. ASPA acuză și se apără

Un document transmis de ASPA către primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu arată că în luna septembrie, când angajații instituției au mers să strângă câinii de pe Lacul Morii, ar fi fost împiedicați de Poliția Locală. Ieri, instituția condusă de liberalul Ciprian Ciucu a comunicat că nu a primit sesizări privind ridicarea câinilor fără stăpâni din acea zonă, iar astăzi, într-o postare pe Facebook, primarul îl atacă dur pe primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

Într-o adresă datată 30.09.2022, către Poliția Locală Sector 6 și primarul Ciprian Ciucu, ASPA spune că în urma incidentului din aprilie, când Ana Oros Daraban a fost atacată de o haită de câini și având în vedere și sesizările ulterioare ale oamenilor din zonă, a fost dispusă o nouă acțiune a echipajelor ASPA.

ASPA spune că Poliția Locală Sector 6 obișnuia să alunge câinii de pe pista de biciclete din zona Lacul Morii și cerea echipei ASPA să plece din zonă

Instituția spune că în urma acțiunii a reușit să captureze atunci 11 câini aflați pe câmp, însă când echipahele ASPA au ajuns la pista de bicicliști, un echipaj al Poliției Locale Sector 6 ar fi alungat câinii pe pistă și ar fi cerut echipei ASPA să plece din zonă, spunând că nu are voie să fie acolo.

Sâmbătă, Primăria Sector 6 a susținut că Poliţia Locală de sector nu a primit sesizări despre câinii din zona Lacul Morii și că singura instituție care trebuie să monitorizeze și să strângă câinii este Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA). Primăria a mai susținut că terenul pe care a fost atacată victima este unul privat – ar fi aparțiut CAP, iar împroprietăririle ar fi fost făcute de autoritățile din Chiajna.

Terenul a aparțiut CAP, iar împroprietăririle au fost făcute de autoritățile din Chiajna. În prezent, se află în posesia a trei persoane

Primăriile de sector nu au atribuții pe partea de ecarisaj, singura instituție abilitată să monitorizeze și să strângă câinii maidanezi de pe raza administrativ-teritorială a Bucureștiului este Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), aflată în subordinea Primăriei Generale.

Chiar și așa, Poliția Locală a Sectorului 6 sprijină ASPA. Au acțiuni săptămânale împreună. Mai mult, anul trecut echipele au fost însoțite de polițiștii locali în zona Giulești Sârbi, în cadrul campaniei de conștientizare a sterilizării animalelor.

Poliția Locală Sector 6 nu a primit sesizări privind existența câinilor fără stăpân în zona unde s-a petrecut tragedia. Însă, aproape zilnic polițiștii locali solicită intervenția celor de la ASPA pentru a captura câinii fără stăpân din alte zone, în special cele aflate la granița cu comunele limitrofe.

”City Managerul Capitalei, Diana Punga a deturnat complet ASPA și a oprit capturările de câini de pe spațiul public”

Ana Maita, o cunoscută activistă, cere demisia lui Nicușor Dan, după ce Ana Oros Daraban, angajată a Primăriei Capitalei și mama unui copil, a fost ucisă de câini, în București, în zona Lacului Morii. Ana Oroș a scăpat cu viață în aprilie anul trecut, când, în acceași zonă, o altă haită de câini a desfigurat-o.

Ana Maiță face acuzații foarte grave la adresa primarului general și al Dianei Pungă, city managerul Capitalei.

”Azi Ana este moartă. Autoritățile nu au fost trase la răspundere. Primarul Nicușor Dan și mana lui dreaptă @Diana Punga precum și toată conducerea ASPA București au sângele acestei femei pe mâini. Eu personal l-am avertizat pe primar, in 4 iulie 2022, pe peluza ambasadei SUA, că Diana Punga, căreia i-a dat puteri depline de primar, că aceasta a deturnat complet ASPA și a oprit capturările de câini de pe spațiul public!

Cu unul dintre cele mai mari bugete istoria instituției, ASPA cheltuie 17000000 lei pe an ca să facă PR câinilor pe care ii tine in adăposturi ANI DE ZILE! Da, dragi bucureșteni, primăria noastră taie de la copiii, de la mame si de la persoanele cu un handicap că să țină mii de caini in adăposturi până la finalul vieții naturale!

Finanțăm cu toții o uriașă grădina zoologică canina pentru că Nicușor Dan și Diana Pungă nu vor să respecte legea in vigoare!”