Actual Economic

Ciucă și Popescu au reușit: prețul la carburant a scăzut

Ciucă și Popescu au reușit: prețul la carburant a scăzut

Fericire mare în rândul cabinetului Ciucă în ceea ce priveşte reducerea preţului la carburanţi, măsură aprobată ieri de Guvern şi aplicată în această noapte de majoritatea benzinăriilor. Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării, afirmă premierul Nicolae Ciucă, precizând că, în perioada următoare, este obligatoriu ca ANPC, ANAF şi Consiliul Concurenţei să urmărească situaţia din teren şi să ia măsuri imediate. OUG privind compensarea cu 50 de bani a preţului la carburanţi a intrat în vigoare în această noapte.

Ciuca și Popescu au reușit: prețul la carburant a scăzut

”Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării. În perioada următoare, este obligatoriu ca ANPC, ANAF şi Consiliul Concurenţei să urmărească situaţia din teren şi să ia măsuri imediate. Instituţiile au acum un cadru legal, au instrumentele care le permit intervenţia: ordonanţa de urgenţă în ceea ce priveşte compensarea şi ordonanţa anti-speculă”, a scris premierul Ciucă pe Facebook.

Pentru transportatori, este deja în vigoare schema de ajutor care compensează adiţional parte din preţul litrului de carburant, program cu o valoare de 60 milioane de euro, conform premierului.

”Prin acest pachet de măsuri, am evitat penuria şi raţionalizarea carburantului – aşa cum se întâmplă deja în alte state – şi am generat o scădere a preţului pe care bugetul de stat să o poată susţine fără a afecta masiv alte sectoare. Avem unul dintre cele mai scăzute preţuri la carburant din Europa şi trebuie să rămână aşa”, conchide Ciucă.

La rândul său, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a prezentat, vineri, chiar imagini cu benzinării care au redus preţul la carburanţi. Carburanţi mai ieftini! Vreau să le mulţumesc tuturor companiilor care s-au conformat voluntar, spune ministrul pe Facebook.

”Carburanţi mai ieftini! Vreau să le mulţumesc tuturor companiilor care s-au conformat voluntar şi au aplicat deja prevederile Ordonanţei de Urgenţă cu privire la reducerea cu 50 de bani/litru a preţului la carburanţi”, spune Virgil Popescu, adăugând „că aştept ca în perioada imediat următoare să văd în piaţă companii care o aplică”.