Actual

Clipe grele pentru un elev de liceu din Botoșani! Acesta și-a dat foc cu o substanță inflamabilă folosită la ștergerea tablei

incendiu

Incidentul s-a produs la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” din Flămânzi. Adolescentul în vârstă de 17 ani este acum în stare stabilă, transferat într-un spital din Iași.

Tânărul suferă de retard mintal, fiind victima bullying-ului din școli!

Întâmplarea dramatică petrecută în Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” a pornit de la un spray inflamabil, menit să curețe tabla magnetică din sala de clasă. Se pare că tânărul ar fi vrut să își curețe banca, moment în care a scos o brichetă din buzunar, pe care o folosea la fumat, potrivit informațiilor oferite de colegii acestuia.

Profesorul Mihaela Ştefănucă care este şi director al liceului ţinea aceea oră şi a ieşit din clasă pentru câteva minute, lăsând elevii nesupravegheați. Aceasta a demisionat ulterior din funcție.

Reprezentanţii şcolii au sunat imediat la 112, iar adolescentul a fost dus de urgenţă la spital, iar mai apoi transferat la Iași, după ce flăcările i-au afectat 20%  din suprafața corpului.

Copilul era îngrijit de tatăl său, care muncea cu ziua prin vecini pentru a-și putea susține băiatul la școală. Acesta a povestit că fiul său a avut multe probleme la școală din cauza handicapului de care suferă, fiind victima bullying-ului.

„E ars în zona gâtului și a pieptului. Copiii îl învață ce să facă, iar el face, dacă are probleme. Ce spun copiii, el face, execută, iar apoi ei dădeau vina pe el. Acum este stabil. Îl mai băteau colegii înainte, l-au umplut de câteva ori de sânge. În ultimul timp se înțelegea mai bine cu colegii. Nu l-am văzut pe copil încă. Mă duc la Iași peste o zi, două, pentru că nu stau prea bine cu banii”, a povestit cu ochii în lacrimi Mihai Rădeanu, tatăl băiatului, potrivit monitorulbt.ro.

În momentul de faţă se efectuează cercetări ale Poliţiei pentru a se stabili cum a ajuns elevul să fie cuprins de flăcări în clasă, iar în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean a demarat o anchetă în acest sens.