Social

Situaţie dramatică în spitalele din România. Se fac eforturi supraomenești pentru a putea face față mulțimii de pacienți

Situaţie dramatică în spitalele din România. Se fac eforturi supraomenești pentru a putea face față mulțimii de pacienți

Situaţie dramatică în spitalele din România, care sunt luate cu asalt de oameni infectaţi cu coronavirus. Peste 14.000 de persoane confirmate cu COVID erau ieri internate în întreaga țară, cu peste 800 mai mult decât în ziua precedentă.

Crește constant și numărul celor cu forme grave care au nevoie de îngrijiri la terapie intensivă, dar și al deceselor. Cel mai recent bilanț indică 133 de morți într-o singură zi, cu aproape 50% peste nivelul de acum o săptămână. Medicii fac eforturi supraomenești pentru a putea gestiona mulțimea de pacienți.

Managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, a spus la Radio România Actualități că ce se întâmplă în acest moment este fără precedent de la începutul pandemiei.

Beatrice Mahler: Cu certitudine ce trăim în acest moment nu am trăit în nici unul din valurile anterioare, nici ca număr de cazuri, nici ca dificultate a cazurilor și nici ca forme severe care au nevoie de terapie intensivă şi din păcate și în terapie intensivă au nevoie de intubație, aproape toţi.

Nu există în acest moment niciun tratament care să știm că ar fi curativ. În acest moment singurul tratament destinat prevenirii infecției SARS-CoV-2 care a fost creat pentru asta este vaccinul.

Toate celelalte terapii sunt terapii care şi-au dovedit mai mult sau mai puțin utilitatea pentru anumite forme de infecție și din păcate în momentul în care pacienții vin foarte tardiv, cu furtuna de citokine în plină desfășurare, efectul medicației pe care o administrăm în acest moment pe protocolul de tratament, indiferent de vârstă, este ineficient.

Cazuri în România, 4 Octombrie: 8.292 de cazuri noi de persoane infectate

Până ieri, 4 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.274.119 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 2.332 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.130.791 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 8.292 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 169 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.