Actual

CNN recomandă americanilor să vină în Munţii Apuseni: Experienţa ideală pentru vacanţa de vară

CNN recomandă americanilor să vină în Munţii Apuseni: Experienţa ideală pentru vacanţa de vară
foto: CNN

Munţii Apuseni urcă în topul CNN. Dacă anul trecută frumoşii munţi se aflau pe locul 6, acum destinaţia turistică a urcat pe locul 3. Postul de televiziune CNN recomandă americanilor 20 de locuri din Europa unde și-ar putea petrece vacanța de vară. Aceştia au realizat un top al celor mai frumoase destinații turistice din Europa, în care au inclus și un loc din România. Munții Apuseni au intrat şi anul acesta în topul CNN al celor mai frumoase locuri din Europa care merită descoperite în acest an.

CNN recomandă americanilor să vină în Munţii Apuseni: Experienţa ideală pentru vacanţa de vară

Informația a fost preluată de Ministerul Turismului din România și postată pe pagina sa oficială de Facebook.

”Postul american de televiziune CNN a alcătuit o listă cu 17 destinații europene pe care le recomandă pasionaților de călătorii! Pe poziția a treia se află Munții Apuseni, un loc primitor, care poate oferi experiența ideală pentru vacanța de vară, având „temperaturi mai răcoroase și poteci neaglomerate, prin păduri străvechi și stânci de calcar”, se arată în postarea Ministerului Turismului.

„Urșii bruni și lupii cutreieră dealurile în căutare de hrană, dar este nevoie de răbdare și de un ochi ager pentru a-i observa. Alpiniștii pot încerca diferite trasee de via ferrata, care pornesc de pe malul râului aflat la sud de satul Vadu Crișului”, relatează jurnaliștii CNN.

Munții Apuseni, pe locul 3 din 17 destinații din Europa recomandate de CNN

Astfel, Munții Apuseni au intrat în top pe locul al treilea. Topul CNN include destinații și din țări precum Spania, Norvegia, Portugalia, Italia, Franța sau Grecia.

De altfel, nu este prima dată când CNN include Munții Apuseni într-un astfel de top. În anul 2021, Apusenii s-au situat pe un onorabil loc șase în clasamentul celor mai frumoase 20 de peisaje din Europa. Astfel, cei de la CNN au rămas impresionați de minunăția lanțului muntos din România și au decis să îl includă și  în topul de anul acesta.