Actual

Cod roșu de inundații! Avertizarea este valabilă până la miezul nopții

cod roșu (sursă foto: Realitatea de Craiova)
sursa foto arhiva companiei

Pe râul Arieș în județul Alba, a fost emis un Cod roșu de inundații. Consecințele au fost semnificative în zona Munților Apuseni. Apele au ieșit din matcă, afectând parțial două drumuri importante din regiune.

Unul dintre drumurile din Munții Apuseni a fost parțial acoperit de aluviuni, iar situația se agravează pe versanți, torenți și pâraie, cu avertismente privind viituri rapide pe râurile mici. Există riscul de inundații locale severe și creșteri semnificative ale debitelor.

Aceste fenomene sunt rezultatul precipitațiilor înregistrate și prognozate, precum și a cedării apei din stratul de zăpadă și propagării acesteia. Avertizarea de Cod roșu este valabilă până la ora 24.00 de vineri, 1 decembrie.

În contextul acestei situații critice, Grupa Operativă a ISU Alba a fost activată pentru a monitoriza evoluția situației. Echipaje din cadrul Secției de Pompieri Câmpeni au fost dislocate în teren pentru a supraveghea zonele cu pericol de inundații și a interveni în caz de necesitate, potrivit adevărul.