Actual

Codrin Ștefănescu și Dragnea au sărit pe Ciolacu. Îl acuză că a contribuit la debarcarea ministrului Agriculturii

Codrin Ștefănescu și Dragnea au sărit pe Ciolacu. Îl acuză că a contribuit la debarcarea ministrului Agriculturii

Codrin Ştefănescu şi Liviu Dragnea, fondatorii Alianței Pentru Patrie, îl acuză pe Marcel Ciolacu că încearcă să copieze mesajul noului lor partid şi îl face vinovat de debarcarea ministrului Adrian Chesnoiu din fruntea Ministerului Agriculturii.

Ciolacu acuzat că a contribuit la debarcarea ministrului Agriculturii

Fostul secretar general al PSD, Codrin Ştefănescu îi cere lui Ciolacu să explice public rolul său, dar şi al lui Daea în „debarcarea” ministrului Chesnoiu de la Agricultură, dar şi motivul.

„Pe lângă greşelile tale gramaticale, greutatea exprimării în spaţiul public şi bâlbâielile care deja te caracterizează, am aflat că te consideri un patriot şi că încerci să copiezi mesajul A.P.P. Prin urmare îţi spun public câteva întrebări”, scrie Ştefănescu.

„Când vei explica public dacă exprimarea ta «înlocuitorul în acest moment», cu referire la Petre Daia, înlocuitorul lui Chesnoiu, înseamnă că la ordinul cuiva, sau în planul gândit de tine, vei proceda la fel şi cu nominalizatul tău din acest moment?”, este o altă întrebare din scrisoarea deschisă.

„Nu eşti sub nicio formă patriot, ci eşti doar un «academist» S.R.I. care a înfipt cuţitul în spatele adevăratului patriot, care este Liviu Dragnea. Nu ne imita, nu te poţi confunda cu noi, nu vei face parte niciodată din grupul suveraniştilor şi patrioţilor iubitori de ţară, tradiţii şi popor!”, mai scrie în documentul transmis de Ştefănescu.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a anunţat, miercuri, după şedinţa Consiliului Politic Naţional al partidului, că înlocuitorul lui Adrian Chesnoiu la Ministerul Agriculturii este Petre Daea, despre care a afirmat că este ”un om cu experienţă şi un patriot, iubit de cei care lucrează în agricultură. Propunerea PSD va fi prezentată premierului Nicolae Ciucă, a mai spus Ciolacu.

„Am decis, împreună cu colegii, că înlocuitorul în acest moment al domnului Adrian Chesnoiu este fostul ministru Petre Daea, un om cu experienţă şi un om care nu trebuie să înveţe ministerul şi problemele pe care le au agricultorii şi fermierii, un patriot foarte iubit de toţi cei care activează mai ales în agricultură”, a spus preşedintele PSD.

”A fost ca pe vremuri, un vot în unanimitate în interiorul partidului. Cu această nominalizare vom merge la premier, după care cunoaşteţi procedurile”, a declarat Ciolacu, la finalul şedinţei Consiliului Politic Naţional al PSD. El a precizat că a avut o discuţie cu premierul, au fost patru propuneri în PSD.

Despre informaţia că numele lui Petre Daea ar fi în rechizitoriul procurorilor DNA, în dosarul care îl cizează pe fostul ministru Adrian Chesnoiu, Ciolacu a spus că Petre Daea a fost ministru de patru ori. ”Nu cred că domnul ministru Daea a încălcat vreodată legea”, a menţionat preşedintele PSD.

Numirea lui Petre Daea a fost comentată acid şi de celălalt partid nou înfiinţat, Forţa Dreptei condus de Ludovic Orban.

„Cormorani din toate bălțile, uniți- vă! Daea se întoarce!”, a scris Orban, miercuri, pe pagina sa de Facebook. „Atât a putut PSD. Daea mi se pare complet depășit și paralel cu realitatea”, a adăugat el, la comentarii.

Liderul Forța Dreptei mai consideră că în fostele mandate de ministru, Daea a fost „bun la show” și că „oi avem și fără el și avem și piețe de desfacere”.

În 2017, Petre Daea a cerut derogare de la UE ca să împuște cormorani, fostul ministru spunând că aceștia produc pagube imense fermierilor piscicoli. „Cormoranii mănâncă peşte mai mult decât românii”, afirma atunci Daea.