Politică

Codul Fiscal, mărul discordiei în Parlament. A ieșit un adevărat circ

Codul Fiscal, mărul discordiei în Parlament. A ieșit un adevărat circ

Dezbaterea Codului Fiscal a adus cu sine un scandal monstru în Parlament, presărat cu multe ironii. Propunerile făcute de Guvern au fost modificate, iar deciziile luate de senatori eliminate de deputați. Ce a ieșit de aici, e greu de reprodus în cuvinte.

Supraimpozitarea contractelor part-time rămâne în vigoare

În timp ce Guvernul ca locuințele să fie impozitate după o nouă grilă, Parlamentul a spus pas și a decis ca măsura să fie amânată. După discuții care păreau că nu se mai termină, deputații au decis ca reforma să aibă loc peste trei ani, în 2025. În schimb, chiar dacă mai mulți membrii PNL au fost duri, a rămas în picioare supraimpozitoarea contractelor part-time.

„Oricine atacă la CCR blochează ordonanța”

„Propun renunțarea la supraimpozitarea muncii part-time. Dacă această formă a ordonanței va fi votată în modalitatea în care sunteți dumneavoastră chemați să o votați, și nu susțineți amendamentul pe care vi-l propunem înseamnă că exista suspiciune de neconstituționalitate a acestei legi și oricine atacă la CCR blochează ordonanța”, a fost dorința deputatului PNL, Raluca Turcan.

Raluca Turcan deputat si vicepresedinte Partidului National Liberal (PNL) reactioneaza in timpul discursului sau legat de motiunea de cenzura initiata de PNL impotriva guvernului Mihai Tudose, la Palatul Parlamentului, joi 23 octombrie 2017. ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

După aceste declarații, au început discuțiile în contradictoriu. Oana Țoiu i-a dat peste nas Ralucăi Turcan, precizând că nu știe „dacă mai există în România cineva cu curajul doamnei Turcan care a lipsit dimineață împreună cu colegii din PNL”.

„Când te erijezi în tânăr și frumos și deștept, dar minți la microfon…”

Imediat, Raluca Turcan a luat foc și a replicat: „Când te erijezi în tânăr și frumos și deștept, dar minți la microfon înseamnă că de fapt nu ai respect pentru cei pe care îi ai în spate”. Dar Oana Țoiu nu s-a lăsat: „N-am zis că sunt nici frumoasă, nici deșteaptă, dar mulțumesc pentru complimente”.

Raluca Turcan a fost criticată și de Violeta Alexandru, deputat Forța Dreptei: „Incredibil PNL. A fost o strategie de a veni la microfon pentru, chipurile, a se lupta”. Deputatul PNL, Gabriel Andronache însă, n-a lăsat-o singură pe Raluca Turcan și a sărit în apărarea ei: „Ar trebui să vă fie rușine pentru ce afirmați. Mă bucur că există galerie de fotbal aici. În PNL chiar există democrație”.