Info Actual

Info Actual > Politică > Comentariul purtătorul de cuvânt PSD, Lucian Romașcanu, despre decizia CEDO
Politică

Comentariul purtătorul de cuvânt PSD, Lucian Romașcanu, despre decizia CEDO

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a declarat că decizia de astăzi a Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) în cazul Laurei Codruța Kövesi spune că aceasta nu a avut cale de atac la adresa decretului prezidenţial de revocare a ei din funcția de procuror șef al DNA. Lucian Romașcanu a precizat că, dacă există probleme legislative, ele vor fi remediate.
Lucian Romaşcanu: ”Deciziile CEDO nu se comentează, la fel cum nu se comentează nici deciziile instanțelor românești de orice nivel ar fi ele. Decizia CEDO a constatat doar că doamnaKövesi nu a beneficiat de cale de atac la decretul președintelui, lucru neimputabil vreunei instanțe din România. Dacă există o problemă legislativă o vom corecta, după ce vom vedea motivarea instanței.”
Decizia CEDO în cazul Laurei Codruța Kövesi este fără precedent și nu poate rămâne fără consecințe, a declarat, astăzi, președintele Klaus Iohannis. Credibilitatea Curții Constituționale este și mai puternic zdruncinată, consideră șeful statului, care este de părere că acum Curtea are obligația de a revizui hotărârea privind revocarea Laurei Codruța Kövesi din funcția de procuror șef al DNA, precum și alte hotărâri luate în considerarea unor simple declarații, fie ele și politice.