Actual

Companii de elită! Holcim, premiată la industria Construcții: „Școala tehnică de la Aleșd este un proiect foarte drag nouă”

Companii de elită! Holcim, premiată la industria Construcții: „Școala tehnică de la Aleșd este un proiect foarte drag nouă”
În cadrul evenimentului „Companii de Elită”, organizat anual de revista Capital, Holcim România primește premiul pentru ”Investiții în viitoarelor generații de tehnicieni în construcții”.
„Bună seara! Sunt Florina Rusneac, manager resurse umane Somaco prefabricată membră Holcim România și manager de proiect al școlii tehnice de la Aleșd. Școala tehnică de la Aleșd este un proiect foarte drag nouă, pentru că așa cum am văzut în această seara multe companii multinaționale au această tendință de a da tinerelor generații ceea ce am învățat noi. În consecință asta ne-am dorit și noi. Să dăm mai departe tinerelor generații ceea ce am învățat noi. Vă mulțumesc foarte frumos pentru nominalizare.” susține reprezentantul companiei, Florina Rusneac.
Holcim este parte a grupului LafargeHolcim, format în 2015 în urma unui proces de fuziune prin schimb de acţiuni, care a creat cel mai mare producător de ciment din lume. De la începutul anului 2023, Holcim a cumpărat compania Stones Business Development,
extinzându-şi divizia de agregate din portofoliu, dar şi pe cea de betoane, odată cu achiziţia activelor companiei Betonexpres din zona Floreşti, judeţul Cluj.

Dezvoltare în licee

Aceste tranzacţii vin după ce producătorul a mai făcut şi alte achiziţii în ultimii ani. În 2022, compania a cumpărat compania General Beton România din judeţul Timiş. Holcim România a achiziționat General Beton România, unul dintre cei mai importanți jucători locali din piața producerii și comercializării de betoane.
Tranzacția a primit aprobarea autorității de concurență din România. Școala Tehnică Holcim pregătește a doua generație de tehnicieni în construcții. 18 tineri absolvenți de liceu, din totalul de candidați înscriși și examinați, au fost selectați pentru a urma cursurile Școlii Tehnice Holcim din Aleșd, județul Bihor. Un program educațional dedicat pregătirii unei noi generații de profesioniști.
Dezvoltată în parteneriat cu Colegiul Tehnic Alexandru Roman din Aleșd, acreditată și recunoscută de Ministerul Muncii și Educației din România. Școala Tehnică Holcim este un program de școlarizare complet gratuit, cu o curriculă care cuprinde atât ateliere tehnice, cât și practice.

Holcim, investiții majore

Holcim a investit peste 25 de milioane de euro pentru creșterea cu 20% a capacității de producție la fabrica de ciment din Câmpulung, a anunțat compania într-un comunicat de presă.

Aceată investiție vine la 15 ani după implementarea unui alt proiect major de retehnologizare a fabricii, în valoare de peste 100 de milioane de euro.

„În urma acestei noi investiții, putem spune că fabrica de ciment de la Câmpulung devine cea mai modernă fabrică de ciment din România. Răspunzând cu responsabilitate nevoilor clienților noștri de a construi cu materiale de construcții performante. Totodată, continuăm să asigurăm locuri de muncă atractive și contribuim la dezvoltarea locală”, a declarat Cornel Banu, director industrial Holcim România și Moldova