Info Actual > Social > Comportament scandalos al unor preoți din Botoșani. Credincioșii, stupefiați, i-au  reclamat
Social

Comportament scandalos al unor preoți din Botoșani. Credincioșii, stupefiați, i-au  reclamat

Comportament scandalos al unor preoți din Botoșani. Credincioșii, stupefiați, i-au  reclamat

Din cuprinsul articolului

Autorităţile sanitare din Botoşani vor demara o anchetă în cazul unor preoţi acuzaţi că au cerut credincioşilor vaccinaţi să părăsească lăcaşurile de cult, a declarat, luni, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, Monica Adăscăliţei, informează Botoșani News.

Conform acestei surse, pe adresa instituţiei au fost transmise sesizări, însoţite de imagini video, potrivit cărora doi preoţi din mediul rural ar fi solicitat enoriaşilor vaccinaţi să nu participe la slujbe, iar celor care purtau mască să renunţe la aceasta. Se pare că le-au smuls măștile celor care se codeau.

„Chiar avem nişte reclamaţii la nivelul DSP legat de faptul că, în două localităţi din judeţul Botoşani, preotul în timpul slujbei a recomandat ieşirea din biserică a persoanelor vaccinate, li s-a atras atenţia să nu poarte mască, chiar li s-a smuls masca de pe faţă. Vom face o anchetă în cursul acestei săptămâni şi vom lua legătura şi cu conducerea bisericii la nivelul judeţului Botoşani. Sunt şi filmaţi, sunt şi poze”, a afirmat Adăscăliţei.

O discuție cu reprezentanții bisericii

Șefa DSP susţine că sesizări similare au fost transmise şi de unii dintre medicii de familie.

„Sunt anumite zone, nu peste tot, pentru că avem şi preoţi care susţin această activitate de vaccinare şi chiar le recomandă enoriaşilor, dar avem şi aceste excepţii şi vom încerca să avem o discuţie în această săptămână cu reprezentanţii bisericii”, a adăugat Monica Adăscăliţei.

Un alt preot care a ţinut o predică la slujba de la mănăstirea Sihăstria (jud. Neamţ) reclamă faptul că oamenii sunt „constrânşi , hăituiţi şi manipulaţi în fel şi chip” ca să se vaccineze, el lamentându-se în legătură cu faptul că „sare presa” atunci când preoţii transmit mesaje anti-vaccinare. El susţine că boala COVID-19 este „aproape nimica” în comparaţie cu alte epidemii. El vorbeşte şi despre planificarea familială ca fiind „planificare familiară” şi o califică drept „o crimă oribilă acoperită aşa, cu cuvinte frumoase”.