Actual

Condamnarea lui Rudel Obreja. Soția: „Nu se pune problema să fie operat, pentru că a fost descoperit foarte târziu”

Condamnarea lui Rudel Obreja. Soția: „Nu se pune problema să fie operat, pentru că a fost descoperit foarte târziu”
FOTO: MEDIAFLUX.RO

Imaginile și filmările apărute miercuri în presă sunt în măsură să pună capăt oricăror speculații ce s-au făcut în urma eliberării lui Rudel Obreja din penitenciar, privind starea de sănătate a acestuia. Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”, a fost eliberat din închisoare, la finalul lui iulie, pentru trei luni, pentru a se trata de cancer într-un spital civil.

Condamnarea lui Rudel Obreja. Soția: „Nu se pune problema să fie operat, pentru că a fost descoperit foarte târziu”

În imagini îl vedem pe Rudel Obreja, vizibil slăbit, de nerecunoscut, deplasându-se cu mare greutate. Soţia lui Obreja a acuzat că starea de sănătate a acestuia s-a deteriorat în închisoare şi că acesta ar fi fost transportat la spital târziu, deşi se afla într-o stare critică.

Într-o intervenţie exclusivă la România TV, soţia sportivului a spus că acesta se plângea de dureri abdominale de trei luni, iar în cele din urmă a fost transportat la spital şi a fost diagnosticat cu cancer avansat.

„Aceste imagini sunt din faţa casei noastre. Singurele deplasări pe care le face soţul meu sunt la şi de la spital, pentru tratamente. Poate într-un fel este mai bine că au apărut, ca să vadă şi să se convingă toată lumea că nu este un tertip pentru ca soţul meu să iasă de la închisoare, ci pur şi simplu viaţa lui a fost pusă în pericol, tergiversându-se acest timp de a ajunge la spital”.

Tratamentul este abia la început, a declarat Antonia Obreja, adăugând că este un tratament îndelungat, toţi cei care cunosc această afecţiune ştiu că este ceva îndelungat. Are cură o dată la două săptămâni.

„Deocamdată nu se pune problema să fie operat, pentru că a fost descoperit foarte târziu, astfel că trebuie să facă foarte multe cure de chimioterapie până să se poată vorbi de operaţie. Dar, într-adevăr, ţelul nostru este ca soţul meu să învingă această boală”.

Iubirea şi credinţa în Dumnezeu ne dau putere să mergem mai departe.”, a spus Antonia Obreja.

„La fiecare vizită, pentru că l-am vizitat săptămânal, cum au dreptul aparținătorii, familia, vedeam că nu se simțea bine și mai ales că slăbea”.

Cum au decurs lucrurile în cele patru luni de detenţie, soția lui Rudel Obreja a spus că situația lui s-a agravat în interiorul penitenciarului, el acuzând cam la 2 săptămâni după încarcerare niște dureri abdominale.

„A fost acolo prezent la cabinetul medical, inițial în Penitenciarul Rahova, pentru că așa este procedural, a fost în carantina aceea de 21 de zile.

S-a prezentat la Penitenciarul Rahova de mai multe ori la cabinetul medical. A fost tratat, nu vreau să spun cu indiferență, dar, cumva similar cu acest termen.

Apoi pe data de 20 mai a fost transferat la Penitenciarul Jilava. Durerile lui s-au acutizat. Vă dați seama că eu la fiecare vizită, pentru că l-am vizitat săptămânal, cum au dreptul aparținătorii, familia și vedeam că nu se simțea bine și mai ales că slăbea.

Asta mă îngrijora foarte mult. Tot insistam să meargă la cabinetul medical, să vadă ce este și îmi spunea că face cerere, dar primea midocalm, triferment, colebil, lucruri care nu se potriveau absolut deloc cu afecțiunea de care suferea”, a mai declarat Antonia Obreja într-o intervenţie la Antena 3.

Soţia mai spune că, „de la fiecare vizită vedeam că este din ce în ce mai grav, pentru că abia putea să stea în ora de vizită pe un scaun, se foia în continuu, era destul de slăbit.

Tonusul lui s-a schimbat foarte mult și mi-am dat seama că ceva nu este în regulă, pentru că îl cunosc foarte bine pe soțul meu. Este un bărbat puternic, este un bărbat demn”.

Antonia Obreja: medicul de la Penitenciarul Jilava i-a pus viaţa în pericol

Soţia lui Rudel Obreja mai spune că cei din penitenciar spuneau că este din cauza stresului de detenție.

„Nu era cazul pentru că atitudinea lui în acești 8 ani în care a fost acest proces a fost impecabilă și atitudinea procesuală, dar și după condamnare nu a fost niciodată dat în urmărire generală nu s-a sustras, așa încât nu poți să acuzi un asemenea om cu o asemenea demnitate că ar avea un stres al detenției, mai ales că mai fusese de câteva ori încarcerat şi scos”.

În ceea ce îl priveşte pe doctorul din Penitenciarul Jilava, Pădureanu Lucian, soţia sportivului îl face principalul vinovat.

„Dar acest medic de la Penitenciarul Jilava, Pădureanu Lucian, prin tergiversarea trimiterii într-un spital din afara sistemului, a înrăutățit grav situația soțului meu, aducându-l la diagnosticul de cancer în stadiul IV cu metastaze generalizate și punându-i viața în pericol”.

„Vă dați seama că noi acum facem eforturi uriașe împreună cu medicii pentru a stabiliza starea lui de sănătate, care este foarte gravă”, a spus aseară Antonia Obreja, în emisiunea Subiectiv de la Antena 3.