Actual

Congresul profesiei contabile din România. Eveniment important la Palatul Parlamentului

Congresul profesiei contabile din România. Eveniment important la Palatul Parlamentului
sursa foto evz.ro

Congresul profesiei contabile din România. Un eveniment important reunește specialiști la nivel național și internațional la Palatul Parlamentului. Acest congres este extrem de important deoarece aduce la noi în țară experți din acest domeniu.

Cel mai important eveniment de contabilitate, fiscalitate și afaceri din România va avea loc săptămâna viitoare. Mai exact, pe 3 și 4 octombrie, la Palatul Parlamentului. De organizarea Congresului profesiei contabile se ocupă Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR).

Congresul profesiei contabile din România

Cea de-a 24-a ediție a Congresului profesiei contabile din România va avea loc la Palatul Parlamentului pe 3 și 4 octombrie. Sala Nicolae Iorga este locul de desfășurare a evenimentului, care este patronat de Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR).

Tema din acest an a acestui congres este una extrem de provocatoare. Experți în contabilitate din întreaga lume și din țară vor încerca să răspundă în acest an la întrebarea „Evoluție sau revoluție?”. Tema este cu atât mai semnificativă cu cât primul Congres al profesiei contabile din România va împlini 100 de ani în 2023. Pe 27 și 28 mai 1923, organizația profesională l-a organizat pentru prima oară la București.

Elita financiar- contabilă

Potrivit unui comunicat de presă al CECCAR, Congresul profesiei contabile din România va reuni elita financiar- contabilă mondială. De asemenea, vor fi prezenți reprezentanți ai agențiilor și autorităților de reglementare. În plus, mediul de afaceri și mediul academic vor fi reprezentanți la acest eveniment. Au fost invitați și experți din sectoare conexe.

Acest eveniment se bazează pe nevoia de înțelegere și de acceptare a schimbării. Viitorul profesiei contabile va fi discutat în cadrul direcțiilor strategice cheie ale celei de-a 24-a ediții. Obiectivele unei economii globale durabile vor fi, de asemenea, abordate de experți.

Evoluție sau revoluție?

Întrebarea principală la care vor încerc specialiștii să răspundă este legată de evoluție și de subiectul acestei noi realități în care trăim. Specialiști internaționali, împreună cu experții autohtoni, vor dezbate aceste demersuri pas cu pas, fiind invitați la eveniment. Trei puncte importante vor porni dezbaterile pe această temă. Primul punct este „ESG: o nouă paradigmă de creare a valorii”.

De asemenea, va fi abordat și subiectul „Fiscalitatea, adaptată pentru transformarea digitală”. Lumea întreagă se schimbă, având în vedere evoluția tehnologiei. Aceasta are un impact important la nivelul tuturor domeniilor de activitate. În plus, se va discuta și despre „Contabilitatea criminalistică pentru o mai bună guvernanță”.

Experți din întreaga lume

Pe 3 octombrie, la ora 13:30, va începe oficial Congresul profesiei contabile. Multe nume mari vor lua parte la aceste dezbateri despre noile provocări ale lumii contabile. Jean Bouquot, vicepreședinte al Federației Internaționale a Contabililor, Mark Vaessen, președinte al Accountancy Europe, și Florin Toma, fost președinte al Accountancy Europe, se numără printre experții prezenți.

Evenimentul va începe la 4 octombrie, la ora 10:30. Înregistrarea participanților se va deschide la ora 10:00. Cele trei subiecte de discuție principale vor fi abordate miercuri. Iar la fiecare dintre ele vor fi prezenți experți diferiți. Un cadru universitar va prezida fiecare sesiune. Pe conturile CECCAR, puteți urmări în direct Congresul Profesiei Contabile. Evenimentul împlinește astăzi 100 de ani de la prima ediție.