Actual Diverse

Constanța: un bebeluș s-a născut prematur, la cinci luni, având o greutate de doar 500 de grame

Constanța: un bebeluș s-a născut prematur, la cinci luni, având o greutate de doar 500 de grame
realitatea.net

„Bebeluşul este activ, vioi, iar medicii sunt încrezători în şansele sale”, au declarat reprezentanții Spitalului din Constanța

Marți, 23 august 2022, la Constanța,  s-a născut un copil de 500 de grame, la numai cinci luni de viață intrauterină.

Care a fost starea bebelușului la naștere

Bebelușul era atât de vioi încât i-a uimit chiar și pe medicii de la Spitalul Hârșova, care l-au ajutat să vină pe lume.

Tânăra mamă avea doar cinci luni de sarcină când cel mic a vrut să o cunoască. Speriată, aceasta a mers la Spitalul Orășenesc, unde a și născut.

Ce dimensiuni are copilul născut marți, 23 august 2022

Bebelușul născut prematur, la doar 25 de săptămâni, este un băiețel, care cântărește 500 de grame și are o lungime de 25 de centimetri.

La spitalul Hârșova, de-a lungul timpului s-au mai născut copii prematuri, iar băiețelul născut marți nu este cel mai mic copil, recordul fiind deținut de un bebeluș de 450 de grame, care a fost salvat de medici.

Medicii, care au asistat la naștere, au rămas uimiți de cât de mic era copilașul, spunând că nu au mai văzut așa ceva.

Cu toate că bebelușul are doar 500 de grame, bebelușul se simte bine, era vioi și activ la naștere.

Bebelușul născut prematur a fost transferat la spitalul din Constanța

Ulterior venirii pe lume, bebelușul născut prematur a fost trimis la Spitalul din Constanța, unitate medicală dotată mai bine pentru a avea grijă de un astfel de micuț.

Dragoș Predescu, medicul care a asistat-o pe femeie la naștere, a declarat: „E un copil de 500 de grame. Eu nu am mai văzut niciodată așa ceva! Omulețul ăla mișca, respira, spontan, singur, fără să aibă nevoie de ajutor. Am chemat ajutor specializat.  Mama era și ea mai mult speriată. Totul pare a fi în regulă. Am trimis-o totuși la Spitalul Județean. Din ce mi-a spus doamna doctoriță de la Spitalul Judeețan pare că are șanse. Ei știu ce au de făcut”.

Care este părerea medicilor privind șansele de supraviețuire ale băiețelului

Cu toate că este foarte mic, medicii sunt încrezători că bebelușul va supraviețui, chiar dacă acesta face parte din puținele cazuri de naștere prematură la doar cinci luni.

Potrivit reprezentanților spitalului, “Bebeluşul este unul dintre puţinele cazuri de naştere prematură, la 5 luni, cu greutatea de 500 de grame. În ciuda vârstei şi a greutăţii, bebeluşul este activ, vioi, iar medicii sunt încrezători în şansele sale. Bebeluşul a fost transferat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Constanţa cu o ambulanţă SMURD Terapie Intensivă Nou-Născuţi, pentru a putea beneficia de asistenţa medicală necesară”, citează fanatik.ro.