Info Actual > Politică > Copreşedinţii USR PLUS: dezbaterile interne din PNL sunt firești, nu vor afecta funcţionarea coaliţiei de guvernare.
Politică

Copreşedinţii USR PLUS: dezbaterile interne din PNL sunt firești, nu vor afecta funcţionarea coaliţiei de guvernare.

Dacian Cioloș

Dacian Cioloş şi Dan Barna consideră că dezbaterile interne din PNL nu vor afecta funcţionarea coaliţiei de guvernare, scrie Agerpres.

La terminarea întâlnirii de la Palatul Cotroceni pe tema proiectului “România Educată”, Dacian Cioloş şi Dan Barna, copreşedinţii USR PLUS, au răspuns întrebărilor jurnaliștilor. Ambii au declarat că discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis nu au vizat modul în care funcţionează coaliţia. Totodată, ei au apreciat că dezbaterile interne din PNL sunt fireşti, deoarece sunt în campania alegeri a viitorului președinte al Partidului Național Liberal și a echipei executive.

„Acestea sunt discuţii normale, fireşti. Coaliţia cum să nu funcţioneze? Aţi văzut că astăzi au fost toţi liderii partidelor din coaliţie, a fost conducerea Guvernului, premierul acolo. (…) nu pune deloc la îndoială alianţa”, a spus Cioloş.

„Să nu confundăm mesajele acestea de campanie electorală internă – fireşti în fiecare partid – cu funcţionarea de fond a coaliţiei. Discuţia de astăzi nu a fost, evident, despre asta. Discuţia de astăzi a fost despre ‘România Educată’, a fost o discuţie foarte bună. Restul, subiectele acestea de campanie internă a fiecărui partid, sunt, mă rog…”, a precizat, la rândul său, Dan Barna.

Dacian Cioloş: trebuie luate decizii şi acestea să fie puse în aplicare

Dacian Cioloş a declarat că este important ca, în ciuda opiniilor diferite, să fie luate decizii şi acestea să fie puse în aplicare.

„Ţineţi minte, în urmă cu un an – doi, când ne criticaţi că sunt scandaluri în USR PLUS şi vă spuneam că sunt dezbateri fireşti? Ei, le întâlniţi acum şi la alte partide şi sunt dezbateri fireşti. O să fie dezbateri tot timpul, pentru că în momentul în care suntem complet aliniaţi o să fim şi mai săraci în idei, probabil. Important nu e că sunt discuţii şi opinii diferite. Important e să ajungem la faza la care putem lua decizii şi mai ales putem să le punem în aplicare”, a spus Dacian Cioloş.