Social

Coronavirusul lovește și în Patriarhia Română! S-a infectat după prima doză de vaccin

Coronavirusul lovește și în Patriarhia Română! S-a infectat după prima doză de vaccin

Coronavirusul lovește și în Patriarhia Română! S-a infectat după prima doză de vaccin. Despre cine este vorba, aflați din rândurile următoare.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a anunțat că are COVID. El a precizat că s-a infectat de la un coleg chiar cu o zi înainte de vaccinarea cu a doua doză, dar că are o formă foarte ușoară a bolii.

Preotul a subliniat că imunizarea l-a ajutat să traverseze cu bine o perioadă în care se confrunta cu stresul și oboseala, transmite RRA.

Coronavirusul lovește și în Patriarhia Română! „Cu ajutorul lui Dumnezeu sunt foarte bine. Din fericire, apucasem să fac prima doză de vaccin, dar m-am contaminat miercurea trecută de la un coleg chiar cu o zi înainte de rapel. M-am pozitivat ulterior, dar în acest context am făcut o formă foarte uşoară. La gradul meu de oboseală şi stres ar fi putut fi altfel dacă nu aş fi fost vaccinat. Să fiţi/ să fim cu toţii ocrotiţi alături de cei dragi! Speranţa pusă în Dumnezeu ne va ajuta mereu“, a precizat Vasile Bănescu, notează Agerpres.

Biserica Ortodoxă Română susține vaccinarea

La începutul acestei săptămâni, în contextul în care premierul Florin Cîțu a cerut sprijinul bisericii pentru campania de vaccinare, Vasile Bănescu a afirmat că preoții vor ajuta prin distribuirea informațiilor necesare către credincioși.

El a menționat atunci că a ales să se vaccineze și i-a îndemnat pe cei care ezită să se informeze din surse sigure și să ia decizia cea mai bună.

Biserica Ortodoxă Română aminteşte într-un comunicat că s-a exprimat frecvent în favoarea vaccinării. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, precizează că în biserici, credincioşilor li se transmit informaţiile cuprinse în broşura primită de la autorităţi. Vasile Bănescu mai spune că el s-a vaccinat şi-i îndeamnă pe toţi ca în urma informării, să ia cea mai bună decizie pentru sănătatea lor şi a celor dragi.