Info Actual > Politică > Covid-19, Marea Britanie. Ce se întâmplă cu Boris Johnson, în a cest moment?
Politică

Covid-19, Marea Britanie. Ce se întâmplă cu Boris Johnson, în a cest moment?

Covid-19, Marea Britanie. Ce se întâmplă cu Boris Johnson, în a cest moment? Starea de sănătate a premierului Marii Britanii, Boris Johnson, a fost dezvăluită de Downing Street, conform BBC. Luni seara, premierul britanic a fost internat la terapie intensivă, după ce starea de sănătate s-a înrăutățit. Sercretarul pentru afaceri extern,e Dominic Raab, a fost rugat să îl substituie pe Johnson „acolo unde este nevoie”, a declarat un purtător de cuvânt.

„Șeful guvernului britanic a fost în stare stabilă peste noapte, iar acum este în toane bune”, a fost declarația Downing Street. Johnson a primit tratament cu oxigen „standard” și respiră fără asistență, s-a mai făcut public.

Conform aceleiași surse, „premierul nu a avut nevoie de ventilație mecanică și suport respirator non-invaziv. Johnson nu a fost diagnosticat nici cu pneumonie.”

Reamintim că premierul Marii Britanii a fost internat în spital duminică seară, o măsură preventivă, conform declarațiilor de pe Downing Street. S-a recurs la această măsură în urma persistenței simptomelor avute de acesta, inclusiv temperatură ridicată.

Într-o serie de postări făcute luni pe o platformă de socializare Boris Johnson a spus că rămâne cu un moral ridicat. Deasemenea, că este în continuă legătură cu echipa sa în timp ce „continuă să lucreze împreună în lupta împotriva virusului”.