Lifestyle

CRBL a fost scos din competiție definitiv, în ultima ediție a Survivor. Probleme grave de sănătate pentru artist

CRBL

Medicii din cadrul producției Survivor România au decis în ultima emisiune să îl elimine din competiție pe CRBL, din cauza unor probleme de sănătate ce necesită un control amănunțit în țară. A părăsit sala de consiliu și competiția cu lacrimi în ochi.

CRBL a fost scos din competiție definitiv, în ultima ediție a Survivor. Probleme grave de sănătate pentru artist

Chiar dacă nu era o seară de eliminare, iar echipa lui câștigase proba, CRBL a primit o veste tragică: acesta a fost eliminat din competiție, și trimis în țară pentru investigații suplimentare și recuperare. Vestea nu este cu totul surprinzătoare, artistul stând pe tușă în ultimele ediții, însă nimeni nu se aștepta la o astfel de decizie.

Potrivit unor informații obținute în exclusivitate de site-ul retetesivedete.ro, un medic a explicat motivul pentru care CRBL a fost eliminat de la Survivor:

„CRBL nu a dat semnale negative în privința sănătății sale, cel puțin nu au fost arătate pe micile ecrane. A înfruntat fiecare probă cu forță și fără să se manifeste altfel decât un bărbat de 43 de ani, cu un mic surplus de greutate și fără o condiție fizică de sportiv de performanță. Luni seară au fost prezentate două momente alarmante”, spune medicul consultat de noi. Din fericire, boala lui CRBL poate fi ținută sub control și chiar vindecată rapid, dacă apelează la investigații suplimentare și urmează tratamente de specialitate”, a declarat medicul, cu mențiunea că acesta a dorit ca identitatea să-i fie păstrată anonimă.

Potrivit medicului, simptomele avute de CRBL ar indica o boală arterială carotidiană:

„Când CRBL a fost întins pe jos de medicul de la Survivor (n. tata Teo), ei deja discutaseră simptomele prezente. Pe TV s-a văzut doar că acesta s-a întins pe spate și a spus că în momentul în care stă culcat nu mai simte presiune și cefalee (n. durere de cap). În plus, și mai grav!, a spus că a avut câteva momente în care vederea i s-a întunecat, că a văzut negru în fața ochilor. Acestea pot fi semnale de boală arterială carotidiană. Un blocaj al fluxul sangvin la nivelul carotidei către ochi și creier. Un astfel de eveniment poate un accident ischemic tranzitoriu”, a explicat medicul. „Pot fi și alte cauze, însă cred că posibilitatea unei astfel de afecțiuni i-a făcut pe cei de la Survivor să îl trimită pe CRBL acasă pentru investigații amănunțite. Și bine au făcut”, a adăugat doctorul.

Boala carotidiană este o problemă serioasă de sănătate, deoarece ea poate produce accident vascular cerebral (AVC).

Boala arterelor carotide este definită de îngustarea sau blocarea arterei datorită acumulării plăcii. Procesul care blochează aceste artere (ateroscleroza) este practic același cu cel care provoacă boala coronariană și boala arterelor periferice (BAP). Acumularea lentă a plăcii (care este un depozit de colesterol, calciu și alte celule în peretele arterelor) este cauzată de hipertensiune arterială, diabet, consumul de tutun, colesterol ridicat din sânge și alți factori de risc modificabili.

În timp, această îngustare poate deveni în cele din urmă atât de severă încât un blocaj scade fluxul sangvin către creier și poate provoca tragic un accident vascular cerebral. Un accident vascular cerebral poate apărea, de asemenea, dacă o bucată de placă sau un cheag de sânge se desprinde de peretele arterei carotide și se deplasează către arterele mai mici ale creierului.