Actual Diverse

Credite cu adeverințe false la Senat. DIICOT a început ancheta care vizează mai multe persoane

Credite cu adeverințe false la Senat. DIICOT a început ancheta care vizează mai multe persoane

Mai mulți angajați de la Senat sunt bănuiți că au încălcat legea. Aceștia ar fi folosit adeverințe false pentru a lua mai multe credite. Prejudiciul se ridică la suma de 5,7 milioane de lei.

În acest moment, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Prahova face verificări la Senat. Angajații ar fi luat 163 de credite de la mai multe Case de Ajutor Reciproc, în perioada 2015-2022 și au fost documente care nu aveau nici o legătură cu condițiile necesare obținerii împrumuturilor.

Cele opt persoane care vor avea probleme cu legea și-au pus pe acele adeverințe salarii mult mai mari, iar acum sunt anchetați pentru înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații.

„Nu e vorba de nici o descindere, sau ceva asemănător”

Potrivit lui Mario Oprea, secretar general al Senatului, nu a fost vorba de nici o descindere a procurorilor DIICOT, așa cum a apărut în unele site-uri media. Acesta a confirmat însă că, pe data de 23 septembrie, a primit o ordonanță de predare a unor documente din partea Inspectoratului de Poliție Prahova, hârtiile fiind trimise de atunci.

„Nu sunt procurori DIICOT la Senatul României. La Senat a venit un singur document, care este o ordonanță de predare a unor documente pe 23 septembrie. Nu e vorba de nicio descindere sau ceva asemănător. Singurul lucru pe care vi-l pot confirma este primirea unei ordonanțe de predare a unor documente în data specificată”.

Nu se cunoaște dacă cineva e suspect sau urmărit penal

”Acele documente au fost predate în timpul prevăzut de lege, fără niciun fel de comentariu sau altă problemă. Au fost preluate de către Inspectoratul Județean de Poliție Prahova, cei care ne-au solicitat aceste documente. Dacă mi se specifică că au calitatea de suspect, numai atunci putem aplica prevederile legii, aplicând sancțiuni în funcție de ceea ce se specifică în actele emise de aceste instituții”, a spus Mario Oprea.

De asemenea Senatul a solicitat procurorilor de la Parchetul Prahova să le spună dacă există vreo persoană care să fie suspect sau dacă s-a început urmărirea penală. Până acum însă nu s-a primit nici un răspuns în acest sens.

Unele persoane vizate nu mai lucrează la Senat, altele sunt încă angajați acolo. Ancheta polițiștilor este în derulare.