Actual International

Pe fondul agitației iscate de anchetarea lui Donald Trump, un bărbat este ucis după ce a încercat să intre în sediul FBI

Pe fondul agitației iscate de anchetarea lui Donald Trump, un bărbat este ucis după ce a încercat să intre în sediul FBI

În timp ce oficialitățile americane justifică de ce au pornit asaltul asupra lui Donald Trump, un bărbat înarmat este ucis după ce a încercat să pătrundă în biroul FBI din Cincinnati.

Pe fondul agitației iscate de anchetarea lui Donald Trump, un bărbat este ucis după ce a încercat să intre în sediul FBI

Un bărbat înarmat este ucis după ce a încercat să pătrundă în biroul FBI din Cincinnati. Autoritățile au declarat că bărbatul purta vestă antiglonț și a fugit în Clinton County, Ohio, unde s-a ascuns într-un lan de porumb, după ce a făcut schimb de focuri de armă cu poliția, refuzând să se predea.

După o confruntare care a durat ore întregi și care a dus la închiderea unei autostrăzi și la perturbarea vieții rurale, ofițerii de poliție au împușcat și ucis joi un bărbat despre care au spus că a încercat să pătrundă în biroul FBI din Cincinnati, relatează New York Times.

Autoritățile din Ohio au refuzat să confirme numele bărbatului sau să spună care au fost motivele acestuia. Dar doi oficiali din cadrul forțelor de ordine familiarizați cu această poveste au declarat că anchetatorii verifică dacă bărbatul, pe care l-au identificat ca fiind Ricky Shiffer, avea legături cu grupuri extremiste, inclusiv cu unul care a participat la atacul din 6 ianuarie de la Capitoliu.

Lt. Nathan Dennis, la conferința de presă. Foto: Megan Jelinger/New York Times

Într-o conferință de presă, locotenntul Nathan Dennis, de la patrula de autostradă, a declarat că ofițerii de poliție au încercat să negocieze cu suspectul, iar apoi au încercat să îl aresteze cu „tactici mai puțin letale.” Aceste eforturi au eșuat, a spus el, iar ofițerii l-au împușcat mortal pe bărbat, după ce acesta a îndreptat arma spre oameni legii.

Surse apropiate anchetei sunt de părere că manifestarea agresivă a acestui bărbat are legătură cu declarațiile lui Donald Trump, precum și percheziționarea FBI de la reședința fostului președinte american.

Odată cu intrarea FBI în casa lui Trump, zeci și sute de susținători ai acestuia au ieșit în stradă, pentru a-și exprima în mod public nemulțumirea, considerând perchezițiile, dar și anchetarea ulterioară ca fiind un atac direct la adresa fostului președinte.

FBI a căutat la domiciliul lui Trump documente mai mult decât ”top secret”

Procurorul general Merrick B. Garland a spus că în cursul zilei de joi, 11 august s-au efectuat demersuri legale pentru a fi arătată publicului autorizația legală care justifică percheziția FBI, la locuința din Florida a fostului președinte Donald J. Trump.

Garland a declarat că a aprobat personal percheziția după eșecul unor încercări „mai puțin intruzive” de a recupera materiale luate de la Casa Albă de către fostul președinte Trump.

Garland nu a oferit mai multe detalii. Dar o persoană informată despre acest lucru a declarat pentru media că anchetatorii au fost preocupați de materiale din ceea ce guvernul numește „programe cu acces special, o denumire chiar mai clasificată decât „top secret,” care este de obicei rezervată pentru operațiuni extrem de sensibile desfășurate de Statele Unite în străinătate.

Oficialii guvernamentali și-au exprimat îngrijorarea că ”permisiunea ca materialele foarte clasificate să rămână la domiciliul domnului Trump ar putea să le facă vulnerabile la eforturile adversarilor străini de a le achiziționa”, potrivit unei alte persoane familiare cu psihologia în cadrul Departamentului de Justiție al SUA.

Garland a vorbit în aceeași zi în care ofițerii de poliție au împușcat și ucis un bărbat despre care au spus că a încercat să pătrundă joi în biroul FBI din Cincinnati, au remarcat reporterii New York Times.

Foto: Arhiva