Actual

Rareș Bogdan vrea ca șefii de la Cameră și Senat să meargă să discute cu parlamentarii olandezi pentru intrarea în Schengen

Rares Bogdan, Schengen-evz.ro
evz.ro

Rareș Bogdan vrea ca șefii celor două Camere parlamentare să meargă să discute cu parlamentarii olandezi pentru că „locul României e în Schengen”.

„România respectă regulile Schengen, iar după începerea războiului din Ucraina s-a dovedit a fi un stat funcțional, cu un control eficient al frontierei UE”

După rezoluția Olandei privind aderarea României la Schengen (dată joi, 20 octombrie 2022), europarlamentarul Rareș Bogdan a afirmat că România nu trebuie să accepte să nu fie primită în spaţiul Schengen, adăugând că rezoluţia Parlamentului olandez este în contradicţie cu cea a Parlamentului European.

În România olandezii au 22.000 de firme, potrivit prim-vicepreședintelui Partidului Național Liberal, Rareș Bogdan.

Olandezii nu au investit pe Lună sau în junglă, ci într-un stat de drept

Prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal a subliniat faptul că reprezentanții din „Țara Lalelor” n-au investit pe Lună sau în junglă, ci într-un stat de drept. Prin urmare, locul nostru este în Schengen și nu trebuie să ne demobilizăm, ci să turăm motoarele, a explicat Rareș Bogdan.

În acest context, Rareș Bogdan a menționat următoarele: „22.000 de firme olandeze care fac afaceri și profit în România n-au investit pe Lună, sau în junglă, ci într-un stat de drept, cu economie de piață funcțională, care respectă criteriile de la Copenhaga și Acquis-ul Schengen. Cel mai important lucru acum este să nu ne demobilizăm, să turăm motoarele diplomației, să folosim toate pârghiile democratice pentru a convinge clasa politică și societatea olandeză că locul României este în Schengen. Cu demnitate și onoare! De la firmele românești sau mixte la mediul academic și clasa noastră politică, toți putem contribui!”

Rareș Bogdan consideră că  șefii celor două camere ale parlamentului României ar trebui să facă o întrevedere cu parlamentarii din Olanda

„Șefii celor două Camere ale Parlamentului României pot cere o întrunire de urgență cu parlamentarii olandezi, cu liderii politici, pentru a le arăta negru pe alb că România respectă regulile Schengen, iar după începerea războiului din Ucraina s-a dovedit a fi un stat funcțional, cu un control eficient al frontierei UE. Argumentele sunt pe masă, ele trebuie arătate mereu și mereu”. Locul nostru este în Schengen, a nega României acest drept este o glumă amară!”, a precizat prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal, Rareș Bogdan.