International

Criminalul de la metroul din New York a fost capturat. Poliția oferise o recompensă de 50.000 de dolari

Criminalul de la metroul din New York a fost capturat. Poliția oferise o recompensă de 50.000 de dolari

La doar o zi după ce a împușcat oameni în metroul din New York, nemernicul care a făcut-o a fost descoperit și încătușat. Ancheta e în plină desfășurare.

Marți dimineața s-a produs incidentul din stația de metrou din zona Sunset Park din cartierul Brooklyn. Mai mulți călători au fost împușcați.

După ce o garnitură de metrou a ajuns în stație, iar ușile vagoanelor s-au deschis, un bărbat cu mască de gaze pe față și îmbrăcat cu o vestă cu dungi portocalii, ca a muncitorilor, a aruncat două grenade fumigene în tren și a deschis focul cu un pistol Glock la întâmplare, conform unor mărturii. Ulterior, un polițist a declarat că atacatorul a tras de cel puțin 33 de ori.

Trenul și-a continuat traseul până în stația următoare, unde oamenii au năvălit îngroziți pe peron, încercând să scape. Martorii au filmat cu telefoanele, iar imaginile au fost difuzate de televiziunile americane și au făcut înconjurul lumii.

Încă de marți seara, Poliția a anunțat că oferă o recompensă de 50.000 de dolari celui care va oferi informații despre atacator. Deja polițiștii dețineau informații despre identitatea suspectului, dar nu-l prinseseră.

Atacatorul a pierdut un act care l-a dat de gol

După comiterea atacului, bărbatul a reușit să dispară. La metrou, polițiștii au găsit o sacoșă cu artificii și mai multe încărcătoare. Mai apoi au găsit o dubă abandonată, închiriată în Philadelphia. În mașină era o legitimație pe numele Frank R. James, în vârstă de 62 de ani, cu reședințe în Wisconsin și Philadelphia. Este un bărbat de culoare, în vârstă de 62 de ani. El a devenit principalul suspect după ce s-a descoperit și că a postat pe reţelele sociale mesaje extremiste și i s-a verificat trecutul.

Bărbatul, cunoscut de poliție, fusese deja arestat de 12 ori în New York și New Jersey, în special pentru „infracțiuni sexuale”, „furt” și „tulburarea liniștii publice”, au precizat autoritățile, conform AFP. Dar nu fusese niciodată condamnat pentru o infracțiune în statul New York.

Bărbatul a fost prins în cursul zilei de miercuri

Autorităţile americane îl vor pune sub acuzare pentru „atac terorist asupra transportului public”, a declarat Michael Driscoll, ofițer federal de poliție. Continuă ancheta și audierea celui pe care-l consideră criminal pentru a afla motivul pentru care a împușcat oameni fără vină.

Cel puțin 29 de oameni au fost răniți de 10 de gloanțe, restul s-au intoxicat cu fum.

” Frank R. James va apărea în fața unui tribunal federal din Brooklyn și, dacă va fi condamnat, va fi condamnat la închisoare pe viață”, a declarat procurorul federal Breon Peace.