Actual

Cristian Buşoi va cere în interiorul PNL, ca partidul să nu-l mai susţină pe Nicuşor Dan. Mi se pare comic să mai vrea un mandat

Cristian Buşoi va cere în interiorul PNL, ca partidul să nu-l mai susţină pe Nicuşor Dan. Mi se pare comic să mai vrea un mandat

Vicepreşedintele PNL, Cristian Buşoi este de părere că susținerea pe care i-a acordat-o PNL, acum doi ani, lui Nicușor Dan pentru a ajunge primar general al Capitalei este puțin probabil să fie replicată la următoarele alegeri locale, care urmează să fie organizate, conform legii, în 2024. Mai mult, Buşoi spune că „mi se pare comic să văd că actualul primar general își pune problema unui al doilea mandat”.

Cristian Buşoi va cere în interiorul PNL, ca partidul să nu-l mai susţină pe Nicuşor Dan. Mi se pare comic să mai vrea un mandat

„Cred că va fi extrem de puțin probabil ca, la următoarele alegeri, Nicușor Dan să mai aibă susținerea PNL”, spune Cristian Bușoi, adăugând că va cere, în interiorul PNL, ca partidul să nu mai susțină abordarea actualului primar general, care a dezamăgit o mare parte dintre alegători”.

„Candidatura lui Nicușor Dan a fost impusă de fostul lider PNL, Ludovic Orban”

Potrivit lui Cristian Bușoi, candidatura lui Nicușor Dan, susținută de formațiunile de dreapta, a fost soluția venită în ultimul moment, impusă de fostul lider PNL, Ludovic Orban, iar aceasta a adus la acea vreme, în toamna anului 2020, un succes de etapă: administrația PSD a dispărut de la nivelul municipiului București, prin plecarea Gabrielei Firea, și al unor sectoare.

„Dar, din păcate pentru foarte mulți care și-au pus speranța în primarul actual al Bucureștiului, din păcate pentru ei și din păcate pentru noi, cei care i-am oferit o susținere politică la acel moment, aceste așteptări nu au fost împlinite prin prestația actualului primar și a echipei pe care și-a construit-o la nivelul Primăriei Municipiului București”, a declarat Cristian Bușoi pentru gândul.ro.

Întrebat dacă Nicușor Dan va primi sau nu în continuare sprijinul liberalilor pentru conducerea la Primaria Bucuresti, Cristian Bușoi nu a dat un răspuns pozitiv.

„Eu cred că va fi extrem de puțin probabil ca, la următoarele alegeri, Nicușor Dan să mai aibă susținerea Partidului Național Liberal și cred că acestă delimitare va trebui făcută mult mai repede. Mai cred că PNL ar trebui să își găsească mai repede una sau mai multe soluții, un lider care să înceapă deja să construiască o candidatură în numele PNL pentru alegerile din 2024, pentru că putem găsi soluții foarte bune în interiorul PNL și să încerce, pentru perioada următoare, să-l convingă, cu toate motivele și inclusiv cu voturile pe care le acordă în Consiliul General, pe actualul primar să își revizuiască urgent atitudinea, pentru că, în acest fel, Bucureștiul rămâne blocat”, a spus Cristian Bușoi.

El a subliniat că blocajul nu este numai la capitolul dezvoltări de locuințe, de birouri, de clădiri – investiții private, ci e vorba chiar și de proiecte publice, respectiv cele de infrastructură – drumuri, străzi, investiții publice.

„Din punctul meu de vedere – și o spun tare și apăsat, situația aceasta în care Bucureștiul rămâne blocat în perioada următoare, din punctul de vedere al dezvoltării sale urbanistice, nu este de acceptat și voi cere în interiorul PNL să nu mai susținem această abordare a actualului primarul general.

Iar în ceea ce privește candidatura evident, din punctul meu de vedere, spune Buşoi, ea nu poate fi luată în calcul. Mi se pare destul de comic să văd că actualul primar general își pune problema unui al doilea mandat.