Actual

Cristian Cioacă își petrece sfârşitul de săptămână în libertate. Şi nu este pentru prima dată

Cristian Cioacă își petrece sfârşitul de săptămână în libertate. Şi nu este pentru prima dată
FOTO: evenimentul zilei

Cristian Cioacă, polițistul condamnat că și-ar fi ucis soția, pe avocata Elodia Ghinescu, a ieșit din închisoare, potrivit unor surse citate de Antena 3, care dezvăluie că el beneficiază de un alt regim față de alte persoane deținute. Polițistul care a ucis-o pe Elodia Ghinescu este permisie până duminică, fiind a doua oară în ultimele 3 luni de când beneficiază fostul polițist de 24 de ore de libertate.

Cristian Cioacă își petrece sfârşitul de săptămână în libertate. Şi nu este pentru prima dată

Chiar dacă nu a existat niciodată un cadavru și nu și-a recunoscut niciodată faptele pe care le-a făcut, fostul polițist a fost condamnat la aproape 16 ani de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte și profanare de cadavre, dar și de pentru violarea corespondenței electronice a soției sale, Elodia Ghinescu. Acesta a ispășit deja 8 ani de închisoare din pedeapsă de 15 ani și 8 luni”, relatează reporterii Antena 3.

Avocata familiei Ghinescu, Crina Radu: Dumnealui beneficiază de un alt regim

„Sunt alți condamnați care au solicitat să li se ofere această permisie în weekend, sâmbătă și duminică, și conducerea i-a refuzat spunând că nu se poate. În schimb, pentru Cristian Cioacă totul este posibil. Din ceea ce am mai înțeles și eu, că din start am semnalat acest lucru, dumnealui beneficiază de un alt regim față de alte persoane deținute în acest penitenciar”, a spus avocata familiei Ghinescu, sâmbătă, la Antena 3.

Avocata susține că faptul că Cioacă a lucrat în Poliție l-a ajutat în penitenciar.

„Beneficiază de aceste permisii foarte des”, a spus ea. „El este la o vârstă destul de de tânără, urmează să iasă de închisoare, își va trăi restul vieții într-un mod normal. Se bucură și de aceste permisii. Ori pe ea, pe Elodia, n-are cine să o mai aducă de acolo de unde este”, a mai spus Crina Radu.

Din pedeapsa de 15 ani și 8 luni, până acum Cristian Cioacă a executat 8 ani

Cristian Cioacă ar putea ieşi din închisoare mai repede, chiar dacă a primit o condamnare de 15 de ani de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte în cazul Elodiei Ghinescu. De-a lungul timpului, presa a scris că Cioacă ar beneficia de tratament preferențial în închisoare, fapt confirmat acum de avocata părinților Elodiei, Crina Radu, care susține că el ar fi tratat „regește” și ar duce o viață de lux în închisoare. Dovadă că acesta are un singur coleg de celulă.

„Are acolo un regim preferențial. Ar fi în cameră doar cu încă o persoană. Dintotdeauna a avut un regim preferențial. Știu că acolo e privit așa ca un VIP, poate pentru faptul că e din Pitești. Toate instituțiile care au fost implicate în situația lui Cristian Cioacă nu au fost obiective, și în privința copilului.”, a declarat Crina Radu, la Antena Stars.

Din pedeapsa de 15 ani și 8 luni, până acum Cristian Cioacă a executat abia 8 ani. Cu toate acestea, posibilitatea ca fostul polițist să iasă pe bună purtare din pușcărie este una foarte mare, afirmă avocata familiei Elodiei Ghinescu.