Actual

Cristian Popescu Piedone a spus tot! ”Recunosc în fața națiunii că am greșit”

Cristian Popescu Piedone a spus tot! ”Recunosc în fața națiunii că am greșit”

Invitat în cadrul emisiunii “40 de întrebări cu Denise Rifai”, difuzată pe Kanal D, Cristian Popescu Piedone a vorbit despre unul dintre cele mai răsunătoare și controversate scandaluri în care a fost implicat, cel legat de incendiul din clubul Colectiv.

Cristian Popescu Piedone, despre tragdia de la Colectiv

Cristian Popescu Piedone, fostul edil al Sectorului 4 al Capitalei a mărturisit că nu are nicio vină în tragedia de la colectiv, și chiar dacă printre victimele îngrozitorului incendiu s-ar afla copiii săi tot nu și-ar schimba părerea.

”Din prima zi, am să încep a vă spune ultimul cuvânt în fața judecătorului de a fond: Domnule judecător, dacă copiii mei s-ar fi aflat în clubul Colectiv i s-ar fi întamplat să moară, eu aș fi spus în continuare că sunt nevinovat pe lege. Sunt tată, sunt bunic, știu ce însemnă, văd, nu sunt lipsit de realitate. Nu aș fi vrut să trăiesc asemenea clipe, dar nu pot să îmi asum ce nu îmi aparține mie.

”Toți primarii de la acea vreme au semnat, în conformitate cu legea”

Dacă m-aș simți vinovat, aș avea puterea să recunosc în fața națiunii că am greșit. Dacă aș ști că acești copii ar învia, mi-aș asuma. Vreți ca eu să fiu acarul Păun, ați găsit adevăratul vinovat. Toți primarii de la acea vreme au semnat, în conformitate cu legea. La registratura s-a depus pentru bar, vânzare băuturi alcoolice, 80 de locuri la mese. Atât a solicitat.

Că ulteior a bagat peste, nu am prerogative să controlez decât orarul de funcționare și proveninența mărfii. Sub 80 de locuri nu se solicită aviz ISU. Noi ne supunem legislației, acele două hotărâri de consiliu nu sunt peste legea primara. Eu nu am nicio competență și sunt acuzat că am eliberat autorizație fără aviz ISU, ori nu era necesară”, a spus Cristian Popescu Piedone, fostul edil al Sectorului 4 al Capitalei, potrivit România TV.