Actual

Cristian Popescu Piedone ar putea scăpa din închisoare pe 16 iunie. Procedura specială pusă în aplicare de avocați

piedone
Foto: Cristian și Vlad Popescu Piedone

Avocații fostului primar au inițiat o contestație la executare într-o încercare de a obține anularea executării pedepsei primite în cadrul Dosarului Colectiv, iar data de 16 iunie ar putea reprezenta ieșirea lui Cristian Popescu Piedone din închisoare.

Cristian Popescu Piedone ar putea scăpa din închisoare pe 16 iunie. Procedura specială pusă în aplicare de avocați

Cristian Popescu Piedone a primit o condamnare de 4 ani de închisoare pentru abuz în serviciu. Pedeapsa a fost înjumătățită de Curtea de Apel, după ce instanța de fond l-a condamnat la 8 ani și 6 luni. Judecătorii au decis schimbarea încadrării pentru fostul primar, înlăturând „consecințele deosebit de grave” ale infracțiunii pentru care a fost acuzat.

Fostul primar al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, face o nouă încercare de a scăpa de închisoare. Condamnat în Dosarul Colectiv la patru ani cu executare și încarcerat la Penitenciarul Rahova, Piedone recurge la o procedură specială prevăzută de legea penală, prin care poate obține eliberarea chiar dacă sentința este definitivă.

Cristian Popescu Piedone a depus o contestație la executare, o procedură menită să-l scape de executarea pedepsei. Această procedură, împotriva executării hotărârii penale se poate face când se ivește vreo nelămurire cu privire la hotărârea care se execută sau vreo împiedicare la executare (art 598, alin 1, lit C, Cod Proc. Penală), potrivit informațiilor evz.ro.

Cristian Popescu Piedone a sesizat o serie de aspecte care ar putea duce la anularea executării pedepsei. Acțiunea a fost depusă pe data de 19 mai, iar primul termen al procesului este programat pentru data de 16 iunie 2022.

Piedone a fost condamnat pentru autorizația eliberată pentru SC Colectiv Club SRL și i s-a interzis să ocupe o funcție de conducere în cadrul unei instituții pentru o perioadă de 5 ani

După ce Cristian Popescu Piedone a ajuns după gratii, atribuțiile sale din fruntea primăriei au fost delegate viceprimarului Mircea Horațiu Nicolaidis. Acesta se va ocupa de administrarea activității din Primărie până la organizarea unor noi alegeri.

Între timp, așteptând ca judecătorii să-i analizeze contestația la executare, Piedone transmite mesaje pe Facebook pentru cei care îl susțin, mulțumindu-le că au venit la poarta închisorii cu flori.

„Oameni buni, mă răsfățați cu dragoste și cu bunătate.  Sunt zece zile de când n-am mai pășit prin Sector…  Mi-e dor…  Mi-e dor sa merg la pas prin cartiere… Mi-e dor sa urc de nebun pe schelele blocurilor și sa vorbesc cu oamenii care ies la ferestre. Mi-e dor sa văd bunici mulțumiți și copii fericiți, la joaca in părculețe… Au fost doi ani minunați împreuna și m-am atașat de comunitate… Dar, așa a fost sa fie… Mi-e însă dor de VOI, oameni dragi. Foarte dor…”, a scris Cristian Popescu Piedone pe contul lui de socializare.

Fiul lui Cristian Popescu Piedone, pregătit să intre în cursa pentru fotoliul de primar al Sectorului 5

Vlad, fiul lui Cristian Popescu Piedone, și-a anunțat intenția de a ocupa locul lăsat vacant de tatăl său, după ce acesta a fost condamnat în dosarul Colectiv. În vârstă de 33 de ani, Vlad-Piedone Popescu este, în prezent, deputat din partea PP-USL, a fost antreprenor și a lucrat la o companie care are contracte cu autoritățile locale.

Acesta a absolvit facultatea de drept la Universitatea Titu Maiorescu din București și a reușit să facă bani frumoși din afacerile pe care le-a început de când era foarte tânăr. În business-ul cu restaurante, Vlad Popescu a intrat în 2010, când avea doar 21 de ani.

Vlad-Piedone Popescu deține acțiuni, în acest moment, la societatea God Trust Enterprises SRL, care funcționează în sectorul 4. Cealaltă jumătate îi aparține surorii sale, Ana Maria, care a fost și administrator până anul trecut, când a fost înlocuită din această poziție cu bucureșteanca Ana Roșca.