Actual Diverse

Cristian Popescu Piedone, dat în judecată pentru că nu şi-a plătit facturile la energie electrică

Cristian Popescu Piedone, dat în judecată pentru că nu şi-a plătit facturile la energie electrică

Fostul primar al sectorul 5, Cristian Popescu Piedone se confruntă cu o situaţie cel puţin ciudată. Pentru că  nu și-a plătit facturile la energia electrică, furnizorul a decis să-l dea în judecată.

Cristian Popescu Piedone, dat în judecată pentru că nu şi-a plătit facturile la energie electrică

Se pare că fostul edil nu și-a plătit datoriile pe care le are pentru furnizorul de energie și de aceea trebuie să se prezinte în fața instanței. Acesta se află în prezent după gratii, fiind condamnat definitiv în dosarul Colectiv, la patru ani de închisoare cu executare.

Potrivit informațiilor de pe portalul instanțelor de judecată, Piedone nu și-ar fi achitat facturile la gaze naturale, astfel că societatea comercială a fost nevoită să apeleze la autorități pentru a-l executa pe acesta, potrivit spynews.ro.

Cristian Popescu Piedone a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare

În luna mai a acestui an, fostul edil a Sectorului 4 și la momentul deciziei, primar al Sectorului 5, a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare, după ce în primă instanță a primit opt ani și șase luni de închisoare pentru abuz în serviciu.

Cristian Popescu Piedone s-a predat autorităților imediat după aflarea sentinței.

„Este crucea pe care Dumnezeu mi-a dat să o port. Astăzi, prin condamnarea mea, m-aş putea jertfi. Dacă aş putea să înviu cele 64 de victime, nu aş ezita. Sunt alţii care stau ascunşi în spatele paravanelor. Mă duc cu demnitate, onoare şi respect, dacă justiţia a considerat asta.

Trăim pe pământ, nu în ceruri. Mai devreme sau mai târziu, desecretizare şi multe alte lucruri vor ieşi la iveală. Voi continua să lupt în continuare.

Sunt vinovaţi şi nu sunt eu care să spun cine, dar Cristian Popescu Piedone, astăzi, cu patru ani condamnare cu executare, vă spune încă o dată, domnilor: Aş fi lăsat capul în jos. Nu. Îl ţin şi mai sus.

Mi-am făcut băgăjelul, era făcut. Mă voi duce și mă voi preda. Nu am fugit din țară așa cum s-a zis. Rolul primarului este să se ducă la pușcărie când deranjează”, a transmis Piedone după sentința instanței.

Piedone a renunțat la cele mai de preț lucruri pentru cauțiune

Cristian Popescu Piedone, pus de procurorii DNA sub control judiciar pe cauțiune de 1,5 milioane de lei, a renunțat la unele dintre cele mai de preț lucruri ale sale pentru acoperirea acestei sume.

Fostul primar al Sectorului 5 a lăsat la DNA  actele unui imobil și mai multe mașini de epocă, bunuri ce vor fi indisponibilizate de procurori.