Info Actual

Info Actual > Politică > Cristian Popescu Piedone, despre suspendarea PUZ în cinci sectoare: Lăsați Capitala să se dezvolte! Nu o întoarceți cu 21 de ani în urmă!
Politică

Cristian Popescu Piedone, despre suspendarea PUZ în cinci sectoare: Lăsați Capitala să se dezvolte! Nu o întoarceți cu 21 de ani în urmă!

Cristian Popescu Piedone, despre suspendarea PUZ în cinci sectoare: Lăsați Capitala să se dezvolte! Nu o întoarceți cu 21 de ani în urmă!

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a critia dur decizia lui Nicușor Dan, edilul general al Bucureștiului, care vrea să suspende planurile urbanistice zonale din cinci sectoare ale Capitalei.

Cristian Popescu Piedone, despre suspendarea PUZ în cinci sectoare

Cristian Popescu Piedone a avertizat, printr-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook a Primăriei Sectorului 5, că ar putea genera un blocaj suspendarea PUZ şi ar alunga investitorii.

„Domnule Primar General al Municipiului București, lăsați Capitala să se dezvolte! Nu o întoarceți cu 21 de ani în urmă! Într-adevăr este nevoie de o gândire unitară la nivel de București, trebuie să avem un Plan Urbanistic Zonal la nivelul Capitalei, însă nu prin astfel de proiecte puse pe ordinea de zi a Consiliului General din senin, fără consultări cu ceilalți primari de sectoare. La fel ca dumneavoastră și noi suntem aleși de cetățeni, domnule Primar General. Avem o responsabilitate în fața oamenilor care ne-au ales. Un astfel de proiect, adoptat pe repede înainte ar duce la un blocaj, nicidecum la dezvoltarea Bucureștiului. Avem nevoie ca investitorii să aloce fonduri pentru proiectele de aici, nu să fugă în alte țări europene. Fac apel și la colegii mei, ceilalți primari ai sectoarelor. Trebuie să fim uniți când vine vorba de dezvoltarea Bucureștiului, care, să nu uităm, este o capitală europeană!”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Suspendarea PUZ va avea și consecințe deosebit de grave

Primarul Sectorului 5 a mărturisit că suspendarea PUZ va avea efecte și „consecințe deosebit de grave asupra teritoriului administrativ al Sectorului 5, dar și asupra Bucureștiului din toate punctele de vedere, fie urbanistic, economic și/sau social și cultural”.

„Practic, ne întoarcem cu două decenii în urmă, la reglementările și direcțiile de dezvoltare din PUG 2000, ceea ce poate însemna, atât pentru Sectorului 5, cât și pentru celelalte sectoare ale Capitalei și chiar pentru Capitală și zonele limitrofe, o sentință cruntă, care condamnă un întreg teritoriu, împreună cu cetățenii săi, nu doar la subdezvoltare, dar și la foamete, lipsa locurilor de muncă, lipsa de prosperitate și în cele din urmă, la involuția orașului”, mai precizează edilul Sectorului 5.

Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei a a pus pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General de vineri, 26 februarie, cinci proiecte prin care ar urma să se suspende planurile urbanistice zonale (PUZ) aprobate în mandatul Gabrielei Firea în sectoarele 2,3,4,5 și 6. Acesta este de părere că prin permiterea de construcţii se reduce spaţiul verde din Bucureşti și este nevoie de suspendarea PUZ. Prin suspendarea acestor PUZ-uri nu mai pot primi aviz de construire proiectele care ar fi urmat să fie realizate pe spațiile verzi.

Planurile Urbanistice Zonale din sectoarele 3 și 6 au fost deja suspendate prin decizii ale instanțelor, după ce au fost atacate de USR București. Timpe de doi ani, toate PUZ-urile ar urma să fie suspendate. Certificatele de urbanism și autorizațiile de construcție vor putea fi emise pe baza PUZ-urilor anterioare până la aprobarea de noi planuri urbanistice, potrivit România TV.