Actual

Cristian Tudor Popescu a fost concediat de la Digi. Prelipceanu nu s-a lăsat până nu l-a văzut plecat pe cel care a râs de el

Cristian Tudor Popescu a fost concediat de la Digi. Prelipceanu nu s-a lăsat până nu l-a văzut plecat pe cel care a râs de el

Emisiunea „Cap limpede” de vineri, 3 iunie, nu a fost ultima din acest sezon, a fost ultima. Aşa şi-a anunţat pe Facebook jurnalistul Cristian Tudor Popescu concedierea de la postul de televiziune Digi 24. „Diagnosticele puse în Cap limpede final au fost considerate mai dăunătoare pentru imaginea postului decât boala”.

Cristian Tudor Popescu a fost concediat de la Digi. Prelipceanu nu s-a lăsat până nu l-a văzut plecat pe cel care a râs de el

Într-un mesaj postat marți pe Facebook și intitulat „diagnosticul – mai dăunător decât boala”, jurnalistul spune că emisiunea „Cap limpede” de vineri, 3 iunie, nu a fost ultima din acest sezon, a fost ultima. El afirmă că decizia aparține postului de televiziune și este una unilaterală.

„Nu ne mai vedem la toamnă. Analizând conținutul acestei emisiuni, conducerea postului a decis să înceteze colaborarea cu subsemnatul. Este o hotărâre unilaterală, care aparține Digi 24. Diagnosticele puse în Cap Limpede final au fost considerate mai dăunătoare pentru imaginea postului decât boala”, scrie jurnalistul.

Popescu spune că ar fi trebuit să se despartă de mult de Digi 24.

„Am mai rămas din respect față de telespectatorii emisiunii Cap Limpede și de partenerul meu de dialog, domnul Claudiu Pândaru. Acum, sunt dezlegat. Nu există vreo televiziune de știri la care să iau în considerare a mă „transfera”. Poate că ne vom revedea pe youtube, mă voi gândi. Deocamdată, iau o pauză video. Dar, ne putem întâlni în continuare în scris, în Republica, pe facebook și, audio, joia dimineața, la Europa FM. Deși concediat, nu plec în concediu.

Jurnalistul a criticat în termeni duri o gafă făcută de Cosmin Prelipceanu prezentând un clip vechi de 14 ani

În ultima sa emisiune, Cristian Tudor Popescu a criticat în termeni duri, timp de câteva minute, o gafă făcută de Cosmin Prelipceanu, care a prezentat un clip vechi de 14 ani drept o înregistrare cu un ”recrut rus” vorbind despre războiul din Ucraina.

Cristian Tudor Popescu a vorbit despre fake news, spunând că este incalificabil că reprezentanții postului nu au verificat sursa inițială: „E o filmare prezentată ca actuală (…) E vorba de o minciună neagră aici. Un fake news negru, în care nu are legătură nimic cu nimic. Sunt aspecte care trebuie discutate din punct de vedere al meseriei: nu preiei o știre fără să o verifici”.

Cosmin Prelipceanu este cunoscut pentru felul în care îşi demite subalternii

Cosmin Prelipceanu şi-a făcut un obicei de a scăpa de jurnaliştii care îi sunt incomozi. În 2014, Prelipceanu l-a concediat abrupt pe jurnalistul Cristi Citre, iar explicaţia lui a fost una şocantă.

„Ne vom despărţi de oricine nu împărtăşeşte valorile în care noi credem – echilibru, echidistanţă, imparţialitate”, preciza atunci Cosmin Prelipceanu, într-o replică trimisă Pagina de Media.

La rândul său, Cristian Citre, jurnalist în departamentul Politic al televiziunii de ştiri a anunţat că a fost concediat după ce şi-a exprimat pe Facebook opiniile critice la adresa premierului din acea perioadă Victor Ponta, lucru care nu a fost agreat de redactorul şef.

O altă demitere a avut loc un an mai târziu, 2015. După un scandal în platou între Moise Guran, realizatorul emisiunii Bizyday, și invitatul Eugen Nicolicea, parlamentar PSD, Cosmin Prelipceanu a reușit să-i scoată emisiunea de pe post. Moise Guran a părăsit Digi24.

Ce a spus Dragoș Pătraru pe post la Digi și apoi a plecat acasă

În anul 2017, Dragoș Pătraru realiza emisiunea lui de succes, „Starea nației”, la Digi24. Într-o zi a izbucnit scandalul legat de licența de transmitere a meciurilor din Liga 1 de către televiziunea RCS-RDS. Era pe tapet o anchetă a DNA, în care se vorbea de o mită de 3,5 milioane de euro pentru drepturile de televizare a acestor meciuril. Ulterior, urmărirea penală s-a transformat în învinuire în toată regula.

Nici Cosmin Prelipceanu, directorul postului, nici altcineva din departamentul de Știri, nu au dat nicio explicație, n-au răspuns la niciun atac venit din partea altor televiziuni. S-a trezit însă jurnalistul Dragoș Pătraru să o facă în emisiunea sa. Și a spus…

„Avem de-a face cu un soi de imbecilitate din partea multor jurnaliști, mai ales când vine vorba despre deontologii de serviciu.
Așadar, despre subiectul pe care oamenii de la Digi24 nu-l abordează, pentru că frică, pentru că prostie, nu contează. Oricum, este incredibilă asta. Apar unii cu niște acuzații grave și tu te faci că plouă, deși între minciunile și manipulările pe care le lansează acei oameni – oho, sunt destule – se află și chestiuni grave, de interes public, care trebuie dezbătute serios în societate. Dar, nu, tu te uiți în altă parte ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Urât e să fii slugă, mă

După această ieșire, la scurt timp, emisiunea Starea nației a fost scoasă din grilă, deși majoritatea oamenilor din presă credea că cel care va pleca este Cosmin Prelipceanu.