Actual

Cristina Rizea, deputat USR Constanţa, părăseşte partidul şi trece la REPER, formaţiunea lui Dacian Cioloş

Cristina Rizea, deputat USR Constanţa, părăseşte partidul şi trece la REPER, formaţiunea lui Dacian Cioloş

REPER, noul partid înfiinţat de Dacian Cioloş şi mai mulţi europarlamentari de la PLUS a anunţat, luni, că al doilea membru al Parlamentului României care se alătură REPER este Cristina Rizea, deputată de Constanţa.

Cristina Rizea părăseşte USR şi trece la REPER, formaţiunea lui Dacian Cioloş

“Menirea unui politician este de a-şi servi poporul care l-a ales, cu demnitate, bună credinţă şi onestitate. Aşa văd eu această politică altfel pe care o clamăm de ani întregi. Doar că lucrurile nu stau mereu aşa cum ne dorim. Iar în USR acest lucru nu s-a întâmplat, deşi am cunoscut mulţi oameni faini în acest proiect politic. Dar nu ei au decis direcţia partidului”, a scris Cristina Rizea, potrivit postării REPER.

Ea continuă: ”Eu aleg să-mi păstrez reperele, să rămân fidelă principiilor pentru care am intrat în politică cu trei ani în urmă. Aleg să clădesc, nu să dezbin. Aleg să evoluez, nu să mă pierd în orgolii şi lupte fără sens. Aleg să construiesc din nou, de la capăt, mai bine şi mai temeinic. Aleg REPER.”

”Bine ai venit în echipă, Cristina!”, se precizează în postarea REPER.

Cel puţin zece parlamentari USR, printre care Andrei Lupu, Simina Tulbure, Oana Camberra, Ştefan Pălărie, l-ar putea urma pe Dacian Cioloş la noul său partid, REPER.

Ctălin Drulă: din informaţiile pe care le am, în următoarele zile vor mai fi câţiva care vor face acest gest

„Sunt câţiva colegi care, din păcate, nu mai doresc să continue în acest proiect, deşi au fost votaţi în numele acestui proiect. Sunt puţini relativ la cei 80 de parlamentari pe care îi are USR. Chiar astăzi şi-a anunţat demisia un coleg de la Senat, care se numeşte Cosmin Poteraş. Şi, din informaţiile pe care le am, în următoarele zile vor mai fi câţiva care vor face acest gest. Ceea ce însă este regretabil este că ce urmează să vedeţi în următoarele zile cu aceşti câţiva colegi – USR are 80 de parlamentari şi peste 90% rămân în această construcţie – este că e un plan la mijloc, gândit şi executat de Dacian Cioloş”, a declarat Cătălin Drulă, săptămâna trecută.

Potrivit liderului USR, Cioloş ar avea „un plan lipsit de demnitate”, de a-i „forţa” pe parlamentarii Uniunii să devină traseişti.

„Un plan lipsit de demnitate după părerea mea, un plan în care îi foloseşte pe aceşti oameni ca să câştige prin distrugere. Îi forţează pe aceşti oameni să devină traseişti, la modul unul pe zi. Mie mi se pare un gest nedemn. Şi, mai rău, proiectează această lipsă de demnitate şi asupra unor oameni care au fost în acest proiect până acum. Au fost aleşi, au primit încrederea alegătorilor ca să legifereze, ca să fie parte din proiectul pe care l-am propus. Noi am propus un proiect de unire, de consolidare a acestei zone, de modernizare”, a spus Cătălin Drulă.